Депутатите масово се обзавеждат с нови жилища

deputatiДепутати купуват къщи и апартаменти на кило, стана ясно от отчета за миналата година на Сметната палата. Независимо от политическата си принадлежност, народните избраници са единодушни, че сега му е времето да се подсигурят до пенсия, че и внуците си също.

Безспорно най- скъпата покупка е на червеният евродепутат Кристиан Вигенин. Младокът си е купил апартамент 98 кв. в Брюксел. Жилището е оценено на над 660 хил. лева.

Вигенин стана собственик на имот в Брюксел
Вигенин стана собственик на имот в Брюксел

Социалистът е обявил, че заедно със съпругата му са теглили заем, за да си купят имота. Вигенин е скатал 38 хил. лева от командировачни. А от друга дейност спечелил над 20 хил. лева.

Хората на Бойко не остават по- назад. Герберите обаче искат да са съвсем близо до своя лидер Борисов и затова си купили къщи в Банкя. Заместникът на Цецка Цачева Лъчезар Иванов миналата година броил 200 бона за къща с двор в родното място на

Лъчо Мазното стана съсед на Бойко
Лъчо Мазното стана съсед на Бойко

премиера. Твърди, че сумата събрал от приятели. Друг висш гербер – Красимир Велчев, също се нанесъл в нов дом в Банкя. Димитър Лазаров, също от партията на Бойко Борисов, декларирал, че закупил парцел в гр. Баня. Шефката на НЗОК Нели Нешева декларирала апартаменти в София и Барселона. Зам- образователната министърка Светлана Ломева вписала цели 8 автомобила, които обаче твърди, че са много стари.

Депутатите са намерили удобен начин да декларират доходи, извън заплатите си от парламента. Под формата на хонорари, мнозина народни представители са нагушили хиляди левове. В тази графа рекордьор е Искра Фидосова от ГЕРБ. Почти 100 бона е прибрала дебелата депутатка. Яне Янев е декларирал 33 хиляди лева от други дейности. Социалистките Мая Манолова и Корнелия Нинова също са препечелили по няколко хилядарки от странични проекти.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Браво на политиците ни.Докато безработните които съкратиха и уволниха в РБ,заради ЕС ,заради нямане на пари-Криза-имало,те си спестяват пари от командировачни,десетки хиляди лв,от др.дейност и млади „пухкави“ момченца-политици и др.айдуци си купуват къщи и апартаменти за по 200-600 хиляди лв.Браво,Маскари недни……Трябва да се започне отгоре-надолу и връщане на парите,ако ли не,в затвора.От 22 години ни обират политици и др.контрабандисти,измамници,кой ли не в тази държавица.Г-н Прмиер няма я обещаната Справедливост.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *