Изобретиха софтуер, чрез който ще управляваме телефоните с очи

Ще контролираме телефоните само с очи

Вече ще контролираме машините само чрез движение на очите

Свръхмодерен софтуер за контрол на мобилни телефони и таблети създадоха в датската компания The Eye Tribe. С помощта на новата дигитална технология вече ще е напълно възможно да управляваме устройствата само с движението на очите, като се изпълняват някои от основните команди като връщане назад, преминаване към следваща страница, спиране и пускане.

Ще контролираме телефоните само с очи

От компанията разкриват, че за осъществяване на контакт се използва инфрачервена светлина, която се отразява в зеницата на окото. Камерата на устройството прихваща сигнала и след като го запише предава информацията към процесора. Така например, ако четете някаква електронна книга, когато стигнете до края на страницата ще сте в състояние да преминете към следващата дори без да помръдвате и ще е напълно достатъчно само да отместите поглед от дисплея.

В основата на компанията са четирима датски студенти, които решават да осъществят своето интересно хрумване. Преди една година регистрират фирмата и успяват да получат финансиране за разработка в размер на 800 000 долара. Програмистите предвиждат да предоставят безплатно кода на изобретението си на други компании, занимаващи се с разработка на програмни продукти.

Сега основната им цел е да се спазарят с производителите на телефони и таблети, за да се внедри тяхната рожба в серийно производство. Това ще позволи на потребителите да купуват продукта заедно с основните устройства и впоследствие да си теглят подходящи приложения, които работят с новата технология. В момента софтуерът също може да се внедри в смартфон например, но желаещият ще трябва да закупи и специализиран хардуер, който все още не се предлага масово на пазара.

Виж видео:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.