Кой ще спаси Нова ТВ от фалит?

Нова ТВ
Ще купи ли някой потъващия кораб?

За поредна година Нова телевизия е изправена пред фалит. Собствениците от шведската компания „Ем Ти Джи Броудкастинг АБ“ са изправени пред съдбоносно решение – какво да правят с потъващата телевизия?

През 2008 г. шведите закупиха медията за нечуваните 620 млн. евро, което е рекорд за българска телевизия. През всичките тези години, инвеститорите така и не могат да върнат парите си, а дори и по-лошо, за последната 2011 г. нетните загуби са 51 млн. лв. Шефовете се опитват да продадат фалиращото дружество, като дори са намалили цената до 400 млн. евро, но според специалисти на пазара, Нова ТВ може да бъде оценена на едва 50 млн. евро. В условия на криза и слаби рекламни приходи никой не би посмял да инвестира толкова пари за закъсала телевизия. Целият екип на телевизията беше сменен, заплатите са намалени и целта на шведските собственици е поне тази година да не са на загуба. Те също така няма да отпускат повече пари и Нова минава на собствени приходи. Приходите от реклама за 2011 г. са около 65 млн. лв, докато конкуренцията от БиТиВи са прибрали около 210 млн. лв.

Вече стана ясно защо звездите от Вип Брадър са обвързани с такива договори, че да не могат да получат голяма сума. Статистите от публиката също са с намалени хонорари – 10 лв. на ден. Какво ще се случи с телевизията и ще станем ли свидетели на фалит, ще разберем много скоро.

 

Участниците във ВИП Брадър със срамно ниски хонорари. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.