Иван Костов: Нечовешко е да се облагат детските влогове с данък

Не можем да се слагаме под един знаменател с Европа по данъчно облагане, така както не можем и по доходи, обяви Иван Костов по „Дарик”. Според него е сигурно, че големите вложители ще намерят начин да избегнат лихвите чрез различни финансови машинации, а всичко ще легне върху плещите на дребния вложител, който е събрал някакви пари за черни дни.

Според Костов най-несправедливо е облагането с данък на лихвата върху детските влогове, в които хората събират пари за обучение на децата си.  Освен това този закон разкрива и тайната на влоговете, която наистина е тайна, но вече няма да бъде, след като ще стане достояние на служителите от НАП, а оттам и на пощальоните, които ще разнасят писмата със сметките и накрая и на всички съседи, тъй като тия писма често се слагат направо във входа, когато няма здрави пощенски кутии. Ако такъв данък се въведе, той е необратим и трудно може да бъде премахнат от друго правителство. Той попита и защо не се налага данък върху печалбите от хазарт, от държавни ценни книжа, а се налага само върху влоговете, които са лесно доказуеми. Това убива и дребния и средния бизнес, хората ще спрат да събират пари за какъвто и да било бизнес, защото днес държавата ще им ги обложи, а утре може и да им ги вземе.

Костов потвърди позицията си, че се е разграничил от ГЕРБ и не го подкрепя в нито едно начинание, защото често законите са против хората. Ние сме си оттеглили напълно подкрепата и ще бъдем в опозиция, докато ГЕРБ е на власт. Те не направиха нищо против олигарсите и монополите и още повече заробиха българите. Монополите са се настанили в бизнеса с лекарства, с храни, с горива и хората стават все по-зависими от тях, а монополите от своя страна зависими и подчинени на правителството, допълни бившият премиер.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Колкото и да се опитват да го чернят, Иван Костов остава най-умния, компетентен и полезен политик на прехода – личност с държавническа визия и с национално отговорно поведение ! Може и да му се е налагало да прави компромиси и договорки с червените сценаристи, за да не го свалят преждевременно, но именно той е политикът, който спря двуцифрената инфлация и пълната икономическа разруха и обърна политиката на България на 180 градуса в посока към към ЕС и НАТО ! Изкуствено „подгрявана” лъжа е твърдението, че Костов бил крадец. Ако това беше истина и той се беше нагушил, враговете му отдавна щяха да „разкрият“, къде са богатствата му. Истината е съвсем друга. Костов прояви през първата половина от премиерския си мандат „търпимост“ към натрапеното му от БСП мафиотско обкръжение, за да свърши спасителни и градивни за страната неща. В момента, в който разкара мафиотите, медийната машина започна да го сатанизира и БСП докара незабавно послушния и контролиран от КГБ Симеон Сакскобурготски !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.