В Перник отговарят на земетресението с контраземетресение

Изобретателни перничани започнаха бизнес, свързан с труса, който разлюля и стресира града с магнитуд 5,8 по Рихтер на 22 май и епицентър на броени километри от него. Наскоро на градския площад се пръкнала  кръчма с предизвикателното име „Епицентър” и веднага се превърнала в най-посещаването място.

 На млади и стари им се вдигал адреналина, като си спомнели за преживяното и смятали, че ако пак ги застигне трус, то нека поне да е в «Епицентъра» сред много приятели и с чаша в ръка. Гости на Перник много държали да отидат точно там, защото заведението се превърнало в забележителност и обещавало силни усещания. Даже питали, сега земята клати ли се  или столът мърда от многото ракии.

 Още по-весело било в дискотеката , която пък се намира в мазата на бившия пионерски дом. Сградата бе сериозно разклатена и след втория трус на 29 юли присъстващите в нея спешно евакуирани. Това предизвикало яка тръпка в младите жители на града и те всяка вечер купонясват точно в разклатената сграда и то в приземния етаж. Яка чалга и сръбско клатят стените със 75 децибела и дори в това време да стане земетресение, никой няма да го усети. Момци и девойки скачат на дансинга до зори, а като излязат, проверяват дали градът е все още цял и дали къщите им са там, след това се тръшват в леглата. На земетресението – с контраземетресение, е девизът на младите любители на чалгата и те твърдят, че докато скачат и танцуват наместват земните пластове и предпазват града от нов трус.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.