Бирата днес забранена!

Не пийте бира и какъвто и да било алкохол днес, предупредиха лекари. Особено важно е това за бирата, защото много хора се разхлаждат с литър – два пиво, за да издържат на горещините. Яка жега ще ни мори днес, част от България  е в код червено, а останалата в оранжево.

 Червеният код означава – излизането след 11 часа и преди 16 да става с особено внимание, ако изобщо посмеете да излезете. Ако все пак е наложително, дрехите трябва да са широки, а не впити по тялото и непременно трябва да държите бутилка минерална вода в ръка. Хроничноболните и децата задължително трябва да си стоят вкъщи. Лекарите обясниха, че бирата, макар и слабоалкохолна, при количества над литър става опасна дори за млад организъм.

Комбинацията между алкохол и жега е изключително вредна за организма, натоварва сърцето и бъбреците, както и мозъка и най-малкото, което може да се случи на човек е да колабира. Концентратите в такова време пък са направо опит за самоубийство. Дори най-върлите пиячи днес трябва да се задоволят с вода и плодове сокове. От болниците вече има информация за приети хора вчера след топлинен удар,  някои направо от плажа. Ако сте на море, отидете на плаж следобед. Синоптиците обещават, че само след ден пак можете да се отдадете на любимите си занимания, защото ще се разхлади, но днес просто изчакайте на хладно вкъщи до мине поредната рекордна жега.

ВИЖ  ВИДЕОТО:

http://youtu.be/7Gp76qjLUPk

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.