Суровата истина – какво се случва с българските сирачета

Малко дете
Как живеят сирачетата?

Този материал не е за хора със слаби сърца. Сега ще Ви разкажем, какво всъщност се случва с изоставените деца в държавните „домове за сираци“.

Преди няколо дни гръмна скандал със заразени от СПИН деца. Това обаче е само малка част от това, което се случва в тези ужасяващи сиропиталища. Вместо да пращате СМС-и за „Българската коледа“ е по-добре да посетите един такъв дом и да видите какво става там. Всъщност тези суми, които се събират изобщо не стигат до децата, а пълнят гушите на чиновниците и шефовете. Децата са подложени на студ, мизерия, глад, ходят без дрехи, страдат от куп различни болести и няма кой да обърне внимание на това. Историята разказва момче, което дълги години е обикаляло по различни подобни заведения, като никога няма да забрави това, което се е случило там. За съжаление, Стоян е изоставен още при раждането, като не знае нищо за родителите си, дори съжалява, че са го „дарили“ с живот. Един нежелан подарък, за едно нещастно дете. Стоян се опитва да не мисли за това, което е преживял, но такива неща не могат да се скрият. Той разкразва как по-големите деца се гаврели с по-малките, като всяка вечер ги изнасилвали и унижавали. Нашето момче е намерило собствено решение и нарочно се е нааквало в гащите, за да отврати набезите на големите и извратени хулигани. Отговорниците на сиропиталищата знаят за проблема, но разбира се мълчат, защото работата им зависи от това. Ако попитате някое дете от дома, то също ще мълчи, защото знае какво го чака – бой, гавра, унижение, глад, мизерия. Не е учудващо защо тези деца, които оцелеят до пълнолетие стават престъпници, крадци, убийци и прекарват остатъка от живота си зад решетките.

Сираци
Малка част от мизерията по домовете за сираци

Суровата истина е, че за всичко са виновни безотговорните родители, които зарязват децата си, но да не забравяме и ролята на държавата, която се явява мащеха на тези деца. Все някой трябва да вземе мерки, да промени този филм на ужасите, да се помисли за тези страдащи създания, защото все пак всички сме хора и никой не е заслужил подобно отношение. Тези домове за сираци, всъщност са се превърнали в люпилник на проституки, наркомани и престъпници. Така че мили хора, не пращайте СМС-и и подаръци, защото дечицата няма да видят нищо. Потърсете отговорност от държавата. Това е висшият орган, който може да промени жестоката действителност. Децата по домовете са обречени на страдания и изтезания, а в същност те не са направили нищо, за да влезнат на това ужасно място. Какво повече можем да кажем? Нека хората, които се грижат за сирачетата се позамислят, че това може да се случи и с тяхните деца, нека управниците посетят поне 10 подобни места, нека 1 на 50 човека осинови поне 1 дете и ситуацията може да се промени. Ако това не стане, за децата остава само да се молят на Бог, но едва ли вярват в него, след всичко което са преживяли.

Дете
Голяма част от изоставените деца изглеждат така

Как живеят сираците у нас. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.