Министър Добрев: Какво лошо в алкохолния туризъм, щом ни носи пари?

Алкохолният туризъм е една от атракциите на страната ни и няма причина да се отказваме от него, заяви днес икономическият министър Делян Добрев. Той носи приходи на държавата и е увеличил само този сезон с десет процента летуващите чужденци.

В Слънчев бряг идват млади хора, веселят се, в никакъв случай не можем да забраним алкохола, обясни Добрев, като неадресирано допълни, че трябва да се пие с мярка. Кой и как ще поставя мярката и дали до всеки пияница трябва да има по един сервитьор да го съветва и една линейка да го носи бързо в токсикологията, той не уточни.

Въпреки че, според министъра, алкохолният туризъм не е определящ за имиджа на Слънчев бряг, европейските медии изтъкват точно тази особеност на курорта. „Ако искате да пиете на корем за малко пари и да правите секс също за малко пари, то Слънчев бряг е точното място“ – пише германски вестник. Това, което не е проблем, вече предизвика смъртен случай, трошене на две болници, ухапване на полицай и сума ти скандали.

Спасители се оплакват, че при нас не идват само алкохолни туристи, а хора от най-бедните и недисциплинирани прослойки. Те се борели буквално с всеки чужденец да го извадят от морето, ако има мъртво вълнение, за да не се удави, възрастни хора оказвали съпротива и ги ритали и ругаели. Хвърляли се и нощем във вълните, а денонощна охрана на морето няма и не е далеч денят, в който ще започнат и удавянията.

Магазинери пък се жалят, че малцината купувачи влизали в търговските обекти, обръщали цялата стока наопаки, след това пренебрежително я хвърляли и си тръгвали. Някъде пък в заведения туристите се разсейвали и забравяли да си платят. Събрали сме боклука на Европа, твърдят работещите по морето и с нетърпение чакат сезонът да свърши.

 

На какво се крепи туризма ни по морето. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.