Уникално! Инвалид без крака изкачи шестхилядния Килиманджаро пълзейки на ръце!

Мъж без крака изкачи най - високия връх в Африка

31 годишният канадец от Торонто Спенсър Уест, който останал без крака още на петгодишна възраст, извърши истински подвиг, като изкачи най – високия връх в Африка – Килиманджаро. Въпреки трудностите, той не се отказал и преминал по изключително трудния маршрут пълзейки на ръце, за да докаже, че за човека няма нищо невъзможно.

Седем дни били необходими на Спенсър да излази до най – високата точка на върха, която се намира на 5 895 метра над морското равнище. Там където имало възможност се придвижвал с инвалидна количка, а където нямало – на ръце. Столът му бил пренасян по тежкия терен от верните приятели на Уест, които не го изоставили въпреки трудностите.

Мъж без крака изкачи най - високия връх в Африка

Човекът разкрива, че подготовката за авантюрата му продължила около една година. За това време той непрекъснато тренирал и се подготвял за оцеляване в тежките климатични условия на Килиманджаро. Най – голямата му мечта била да даде пример на всички хора по Земята и да покаже, че не трябва да се отчайваме каквото и да се случи.

„В един момент върхът ми изглеждаше като неясен спомен, но нито за миг не си и помислих да се предам. Костваше ми седем изтощителни дни в суровия климат на Килиманджаро, но след като загубихме литри от нашата кръв и сълзи, успяхме” – разказва Спенсър Уест.

Според опитни алпинисти, едва петдесет процента от хората, тръгнали да покоряват най – високия връх в Африка, са успели да завършат начинанието си. Уест е един от тях и с гордост може да бъде поставен в редиците на героите. Той загубил краката си още на петгодишна възраст, заради наследствено заболяване.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=HGAdWJTxVsw

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Свалям му шапка на този човек!Независимо, какво го е сполетяла съдбата, той е намерил сили и кураж за да продължи напред ,и да осъществи мечтите си!Евала!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.