Скандално! Свещеник иска бой с камъни за гейовете

Отец Евгени
Хомосексуалистите са психично болни хора

Гей парада, който  ще се осъществи на 30 юни в столицата, предизвика истински скандал. Българската църква сложи Анатема на София Прайд 2012, а отец Евгени призова всички християни да замерят гейовете с камъни.

С тези си думи, отчето си навлече доста проблеми и неприятности. Сезирана е прокуратурата, а от Хелзинският комитет са изпратили писмо до българският поп. Свещеникът скандализира цяла България със своите призиви. Разбира се някой го подкрепят, други пък твърдо го заклеймяват. Според отец Евгени, замерянето с камъни е цитат от  Евангелие, но държавата и хората не разбирали това. Попът е на мнение, че цитирането на от Светото писание не е престъпление и никой няма право да го съди за думите му. Самият гей парад е в разрез със законите на църквата и се смята за богохулство. Това стана повод за разгорещени дебати, които може да завършат със сериозни размирици. Духовникът е на мнение, че християните са дискриминирани, защото винаги права се дават на малцинствата и хомосексуалистите, докато по-голямата част от населението, страда заради тяхните прищявки и изяви.

Отчето извади и грозната статистика, че 80 % от педофилите са обратни. Това поставя под въпрос живота на нашите деца, както е вредно за и за моралните ценности. Попът заяви, че гейовете са болни хора и трябва да бъдат лекувани от психиатри или други специалисти.

Гей парад
Гей парада в разрез с църквата

Радослав Стоянов, който е сред организаторите на парада, веднага отговори на свещеника, че нападките му са необосновани. Радослав е студент по психология и според него, България е светска държава, като хората в нея имат право да изразяват себе си и не е нормално да се връщаме към средновековните години, където всеки противник на църкавата е понасял строги наказания. Очакваме реакциите на обществото и ще има ли протести срещу София Прайд.

Миналогодишният гей парад в София. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.