Бравос! Дянков вдига заплатите, ама само във финансово министерство!

Дянков вдига заплатите във финансовото министерство

Вицепремиерът Симеон Дянков предприе рискована и граничеща с позор стъпка по увеличаване заплатите на неговите подчинени във финансовото министерство. За това се похвали самият той пред столични медии и опита да замаже гафа с довода, че по този начин щял да поощрява администрацията.

Бюрократите на негово пряко подчинение, от 1 юли тази година ще гушнат космическите за България 30 – 35 процента увеличения, за които бедните пенсионери и изнурените работници в предприятия и по – малки фирми не са и мечтали.

Служителка на финансово министерство по време на отпуск

За сравнение ще припомним, че преди известно време правителството обяви, че ще вдига минималната заплата с по 20 лева на година, което беше възприето като откровена подигравка с обикновените граждани.

Изказването на Дянков на секундата предизвика недоволството на масите и мнозина столичани заявиха, че администрацията не само не трябва да получава по – големи доходи, но и сегашните трудови възнаграждения трябва да бъдат намалени. Простата причина за това се крие във факта, че голяма част от държавните служители на практика не вършат нищо и по цял ден се чудят как да се скатаят.

Симеон Дянков обаче контрира, че увеличението щяло да бъде за абсолютно цялата държавна администрация, а не само за подчиненото му министерство. Просто неговите служители се справили по – бързо с новите разчети и това ги изтикало с гърди напред пред останалите чиновници. За да станело ясно, че увеличението на заплатите се правело за администрацията, а не по някаква друга причина, то щяло да влезе в сила за всички останали от средата на следващата година.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=F4Qm_2BR-G8

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.