Погребаха вампира от Царевец

Вампир

Истерията с вампирите от Велико Търново е към своя край, след като намереният преди седмица кръволок беше погребан повторно с всички необходими заклинания, които ще му попречат да се надигне от гроба и да къса човешка плът.

За да предпазят жителите на старата столица, вещи лица извършиха отново целия ритуал против вампирясване. Първо, върху черепа на страшилището беше запалена свещ, а след това костите му една по една бяха измити с червено вино, символизиращо кръвта на жертвите.

Труп на човек
Созополския вампир доведе ВВС в България

Това беше извършено в двора на църквата „Свети Петър и Павел”, а в самия край на заклинанията кокалите на вампира бяха събрани накуп и натикани в найлонов чувал. За капак на всичко, скелетът на чудовището беше погребан в края на манастирския некропол.

Професор Николай Овчаров, който ръководеше ритуала поясни, че останките са положени в найлон, за да не се чудят бъдните поколения какви чудесии са ставали някога в Търново. За пореден път професорът открехна журналистите, че не всички погребани чрез вампирските методи действително са били кръвопийци, а доста често само много грешни хора.

Овчаров разказа и много интересна история за монах – готвач, който изхранвал с ястията си цялата обител на манастира, но за него самия все не оставала храна. Накрая той откачил напълно от глад и със страшна ярост пробол иконата на Исус с кухненски нож.

Същата нощ Света Богородица му се явила насън и му казала, че ще бъде наказан. Грешната ръка, държала ножа в момента на покушението, щяла да бъде лишена от възможността да се разложи и ще остане като позорно петно на белия свят. Така и станало. Седем години след смъртта на грешния поп, другите монаси отворили гроба му и се оказало, че наистина едната му ръка е напълно съхранена.

Виж видео с вампири:

http://www.youtube.com/watch?v=yrscjnaIl5k

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.