Разум: Дисни забрани хамбургерите

Дисни спират хамбургерите

Известната американска компания „Уолт Дисни” предприема крути мерки в борбата срещу затлъстяването на децата и младите хора в САЩ, хвалят се шефовете. Като първа стъпка ще бъдат ограничени рекламите на всякакви нездравословни храни, по абсолютно всички техни издания.

От началото на 2015 година, по всички телевизионни канали и интернет сайтове на „Дисни”, ще бъдат излъчвани единствено реклами на хранителни продукти и напитки, които отговарят на стандартите за здравословно хранене, по всички възможни начини ще бъде насърчаван приемът на пресни зеленчуци и плодове. За сметка на това, напълно ще бъдат премахнати посланията, които подкокоросват младите американчета да консумират водещи до затлъстяване храни като чипс, бонбони и др.

Дисни спират хамбургерите

Инициативата на компанията е предприета в съгласие с националната кампания за здравословен начин на живот сред младите. Освен намаляване използването на вредни храни, на децата се препоръчва да сведат до минимум употребата на сол и захар. Например, различните зърнени закуски ще трябва да съдържат по – малко от десет процента захар за една порция в състава си.

За „Уолт Дисни” забраната на калоричните храни е от огромно значение, защото към момента производителите на шоколадови изделия, чипс и различни полуфабрикати, са основните рекламодатели на компанията. Оттук нататък, тези производители няма да могат да се възползват и от популярните образи на стотиците анимационни герои, които досега смело слагаха върху опаковките на продуктите си.

За здравословното хранене:

http://www.youtube.com/watch?v=-benmqFSX4w

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.