Ол инклузив хотелите ни тъпчат с развалена храна

Ол инклузив хотелите масово предлагат развалена храна

В голяма част от родните хотели се запазва практиката на гостите да се пробутва развалена или с изтекъл срок на годност храна, алармират служители на агенцията по храните. Тази пагубна за здравето тенденция се забелязвала най – често в местата за почивка, предлагащи модерният и популярен пакет ол инклузив.

Според инспекторите, вече доста хора са се опарили от некоректните ресторантьори. Подлъгани от примамливите оферти и привидно добре изглеждащите трапези, туристите приемали без никакви съмнения храната, след което се озовавали в болница с тежки хранителни отравяния и стомашни разстройства. Най – лошото било, че подобни случаи са регистрирани и в доста скъпи хотели, категоризирани с 3, 4 или 5 звезди.

Ол инклузив хотелите масово предлагат развалена храна

Поради тази причина, от агенцията по храните правят предложение, ол инклузив да се предлага само в заведения от висок клас – четири или петзвездни хотели, защото там контролът от страна на държавните органи щял да бъде изключително строг.

Друго често срещано нарушение било, че хотелиерите масово не спазват изискванията, които определят капацитета за изхранване на почиващи. От агенцията обясняват, че според законовите нормативи, ако например един хотел разполага със 100 легла, то капацитетът на ресторанта трябва да бъде минимум шестдесет души. Това нещо също не се спазвало и се наблюдавали странни места, при които даден хотел разполага с хиляда легла, а ресторантът му може да поеме едва тридесет души.

Почивка на море:

http://www.youtube.com/watch?v=o8rtd5s0vpg

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.