Човек затъпява след 40 години!

Ако мислите, че интелектуалните ви способности ще започнат да намаляват в деня когато се пенсионирате, изглежда се лъжете. При съвместно изследване американски и френски учени са наблюдавали 5198 мъже и  2192 жени, на възраст от 45 до 70 години за 10 годишен период. 

През това време участниците са били подложени на  множество повторни тестове за паметта, разсъдъка, лексиката  и  вербалното общуване. Десет години по-късно резултатите са анализирани: всички резултати от тестовете, с изключение на лексиката са се влошили при участниците, независимо от възрастта им при започване на експеримента.   Интелектуалните способности започнали да намаляват по-бързо с напредване на възрастта.

За мъжете на възраст 45 до 49 години в началото на проучването, способностите са намалели с 3.6 % за 10 години. За тези на 65 -70 години, спадането е с 9,6%. Резултатите са сходни с тези за жените : намаляване на способностите с 7.4 % при групата от 65-70 години.  Изследователите заключават, че спадът на интелектуалните функции започва вероятно от 40 -те.  Това проучване предизвиква въпрос: как да се справим с този проблем при застаряването на населението? Наистина спадът на интелектуалните способности е сериозен проблем при възрастните хора, особено ако се включат и състояния като белест на Алцхаймер и старческа деменция.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.