Кмет дарява по 100 лева лични пари за всяко новородено

Кирил Стоянов

Кметът Кирил Стоянов е намерил собствен начин да насърчава раждаемостта в управляваното от него с. Самуилово до Петрич. Вече повече от четири години той вади по 100 лева от собствения си джоб, които подарява на младите родители за всяко ново бебе. Категорично заявява, че ще следва докрай начинанието, дори и ако трябва да търси пари назаем.

Само през последните дни кметът е посетил две семейства, които са добили рожби от началото на годината. Хората твърдят, че Стоянов няма друга цел, освен да изпълни мечтата си – в селото да има все повече деца. Според него самия, помощта не е особено голяма, но се дава от сърце и е достойна подкрепа за всяко младо семейство.

Явно инициативата на местния първенец успява, защото населението в Самуилово нараства напук на кризата и на всички напъни на правителствата да обезлюдят държавата. От 2008 година до момента броят на жителите му е увеличен с точно 100 души – от 960 на 1060.

Все повече щъркели долитат в Самуилово

Стоянов дал първия си подарък през 2008 – а, когато за първи път станал кмет. През тази година в селото имало осемнадесет нови бебета. Поощрението дарява на два пъти. При изписването от родилно отделение щастливите мама и татко получават 50 лева, а на първия си рожден ден младенецът хваща в малката си ръчичка своята първа петдесетолевка.

Самият Кирил споделя, че най-голямото му желание е да има все повече семейства с по три деца. За всяко трето дете, семейството ще получава подарък в размер на 200 лева от неговите лични средства, дори и да се наложи да вземе тези пари назаем.

Жителите на селото са убедени, че по този начин наистина се насърчава желанието им да имат повече деца. Те заявяват, че идеята на кмета се е превърнала в силен стимул, който ги подкрепя и им дава увереност. Според тях селото се развива в положителна посока, а основната заслуга за това е на кмета Стоянов.

Виж видео:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.