Тотомилионерът Марин Соколов: Карах трабант и се правех на бедняк!

Марин Соколов: Милионите ми донесоха само нещастие!
Марин Соколов: Милионите ми донесоха само нещастие!

Повечето от родните тото милионери или са отпрашили с печалбата в чужбина, или са мъртви. 56-годишният Марин Соколов от казанлъшкото село Крън е един от малкото останали у нас късметлии. по ирония на съдбата бай Марин, на когото джакпота донася само неприятности, обитава малка къща на ул. „Нов живот“!
Преди да забогатее бай Марин се прехранвал като електротехник в местния завод. Когато ударил джакпота, го съкратили, тъй като не криел голямата си мечта – да купи акции от завода, в който цял живот е работил. От страх, че може да стане основен акционер, ръководството го натирило.
След като грабнал 2 млн. и 24 лв. от тото-то, всички в селото започнали да го наричат „тотаджията“ и „милионера“. Това хич не му се нравело, но – какво да прави?
Бай Марин, който бил върл седесар, се запалил по хазарта още когато бил ученик. Всяка седмица си пускал по един тотофиш за 3 лв. Щастливите числа, които му донесли голямата печалба, ударил по време на гладната Жан-Виденова зима с попълнен в тотопункта готов фиш. Щастливото число на бившия електротехник се оказало 31.
„Шест месеца преди шестицата бях ударил петица. 15 хиляди лева бяха. Доларът тогава беше 84 стотинки. Купих от Турция злато за тия пари. Върви ми! Не бях познал само числото 31 за да спечеля шестица. След 6 месеца ударих шестица точно със същототото число, връща се към щастливия момент бай Марин.
Когато спечелил джакпота, забравил да си провери фиша. Мълвата, че има тотомилионер в района бързо се разнесла, а съселяните му се чудели кой е. „Влязох да си пускам пак тото и взех да си проверявам фиша. Гледам – моите числа! Тотаджийката вика: Абе, Марине, ти ли си? Знаеш ли откога те търсим?! Да ти дам валериан?!“, разказва през смях късметлията.
Със съпругата му се уплашили, че мутри могат да ги рекетират за милионите. И излъгали съселяните си, че са спечелили само 300 хил. лв., колкото била печалбата от петицата. И разиграли старата сцена с пропуснатото едно късметлийско число. Макар че можел да си купи чисто нов мерцедес, както направили останалите тотомилионери, за да заблуди комшиите, продължил да си кара раздрънканото трабантче. Дори си купил още едно, защото се страхувал, че ако си купи по-луксозна кола, ще му я откраднат. Останалите пари скрил под леглото.
„Щяха да ми отупат праха и никой нямаше да разбере, че са ме очистили“, признава бившият тотомилионер. Купил един апартамент в центъра на Казанлък и 10 декара земеделска земя.
Бай Марин обаче бил убеден, че няма нищо случайно в този живот. Вечерта преди да отстреля джакпота, той сънувал пророчески сън. Някакъв циклон го завъртял и го изстрелял високо в небето. Чул глас, който му казал: „Кротко я карай да не дойдеш при мен!“. Стреснал се и с жена му Златка дълго се чудели как да разтълкуват видението в съня му.
Когато ударил джакпота, една част от парите му превели по банката, а друга му дали на ръка. Решил да ги обърне в долари и пак спечелил, защото същия ден долара скочил неколкократно. Многото пари обаче му донесли само проблеми. Двата милиона напълно тотообърнали живота му, но не за добро.
Едно след друго го сполетявали само болести и нещастия. Съседите му започнали да злобеят и завиждат, а синът му Стефан се върнал от казармата със шизофрения. Бай Марин пръснал един куп пари за да излекува сина си, но без резултат.
„Господ лека-полека си ги взе тези пари, затова съм убеден, че щастието не е в парите! Късметът е дяволска работа!“, убеден е бай Марин.
Със спечелването на двата милиона започнали и неприятностите с роднините му. Изпокарал се с тях и дори стигнали до ръкопашен бой. Близките му пуснали жалба среещу него и бай марин отнесъл условна присъда. Така започнала доживотна вражда в рода му.
Въпреки голямата печалба, от 17 години бай марин не е пускал фиш, независимо от джакпота. Убеден бил, че „пилето веднъж каца на рамото“. Минавал покрай тотопункта, гледал огромните печалби и подминавал.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.