Пригожин: „Вагнер“ ще получи боеприпаси и оръжие

Подразделенията на частната военна компания „Вагнер“ ще получат боеприпаси и оръжие за продължаване на бойните действия. Главнокомандващият на Въздушно-космическите сили ген. Сергей Суровикин ще наблюдава диалога с Министерството на отбраната при вземането на решения. Това заяви днес основателят на „Вагнер“ Евгений Пригожин, съобщава ТАСС.

„Тази нощ получихме бойна заповед. От МО обещават да ни дадат толкова боеприпаси и оръжия, колкото са ни необходими, за да продължим военните действия. По фланговете ни на север и юг от Бахмут ще бъде доставено всичко, което е необходимо, за да не ни отреже врагът“, цитира думите на Пригожин Telegram каналът на неговата пресслужба. „Казаха ни, че имаме свободата да действаме в Артьомовск (Бахмут), както намерим за добре“, каза той. „И ни дават Суровикин като човека, който ще взема всички решения в рамките на военните действия на ЧВК „Вагнер“ в сътрудничество с Министерството на отбраната“.

Преди два дни Пригожин, бесен от недостига на снаряди, записа видео, в което заяви, че подразделенията на „Вагнер“ ще останат на позиции в Артьомовск до 00:00 московско време на 10 май, след което ще се оттеглят в тиловите лагери, оставяйки позициите си на редовната руска армия и на специалните части „Ахмат“ на Рамзан Кадиров.

„95% от територията на Артьомовск (Бахмут) е под контрола на руските сили. Оставаме на позиции и ще освободим и останалите 5% – това са по-малко от 2 кв. км., разясни днес Пригожин.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Това е най голямата подигравка и унижение за кравароционистите. Няколко хиляди пандизчии попиляха усраинската армия докато редовната руска армия им оказва логистична подкрепа и на практика не участва. Всичките прехвалени краваро еврогейски железарии станаха на скраб. Време е късопишковците да отворят втори фронт в Тайван. Тогава и печатницата на зелени хартии няма да може да насмогне.

  2. Този тестен продукт – пирожкин не спря да се гъбарка с наглосаксонците и укрослугите им. Все нещо му липсва и прилъгва шараните да клъвнат, за да им резне тъпите зелки……
    Ама иначе краварите печелели пропагандната война …… само в главите на добитъка.

  3. Шараните са глупави и кълват на гола кука. Пиргожин ги“ информира“ така че да им резне зелките.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.