Докъде я докарахме! Влади Въргала коментира връщат ли се времената на мутрите! А те изобщо дали са си тръгвали?

Връщат ли се мутренските времена в България?

Това се осмелиха да попитат от БНТ, след като ситуацията стана такава, че на всеки ъгъл започна да се търкаля по един труп, а в София по няколко на ден.

Журналистите дълго си криха главите в пясъка, разглеждаха всеки случай като отделен, правеха се на слепи и глухи за поредното убийство или самоубийство, масовите мелета ги представяха като битка на разгорещили се почиващи, попрекалили с алкохола и не виждаха, че така са се разгорещили, че вадят ножове, сигурно да си веят с тях за прохлада.

Водещи размахваха пръст и се възмущаваха от поредната проява на насилие, а боевете на шофьори по пътищата даже спряха да ги отразяват, защото станаха нещо нормално. Сега обаче ножът опря до кокал и престъпленията станаха толкова много, че се наложи въпросът да се постави деликатно и бяха поканени да го коментират  Тихомир Безлов в сутрешния блок от Центъра за изследване на демокрацията и актьора Влади Въргала. Втория може би заради прякора си.

Безелов все пак призна, че у нас има два пъти повече убийства в сравнение с Чехия, Австрия и Швейцария. Че агресията избуява и е ненаказана. Така и не стана ясно как бяха наказани учениците, посегнали на учители, биткаджиите по пътя, малтретиращите малолетни и други бабаити.

Въргала пък заяви, че човешкото достойнство е сведено до дъното, а агресията идвала от незачитането на достойнството на човека. И даже в момента да си агресивен е мода.

Каква мода, какви пет лева?

Отново темата беше заметена под черджето и излезе, че българинът просто си е агресивен. Като му падне пердето, бие, налита с ножове, убива, размазва нечия физиономия само защото не му е харесала и става все по-нагъл, защото…така е модерно.

Преди две седмици на мода беше агресията на циганите, сега на българите. Истината е, че всички се млатят здраво, защото се чувстват безнаказани. И наистина са.

Странните биячи в София се появиха веднага след едни събития в държавата, които също нямаше как да се раздухат в новините.

Тук не ви ли светва червената лампичка?

Нотариуска седи на пейка, появяват се някакви мърльовци забиват по няколко крошета в лицето й и изчезват. Като по поръчка девойка от ГЕРБ в това време пуши на терасата, вижда биячите, сигнализира не в полицията, а в медиите и прави описание – единият бял, другият по-мургав.

Журналист си върви из парка и изведнъж го ступват няколко бабаита. Но не сериозно, а просто му пускат кръв и му чупят леко носа. Новината гръмва, защото е журналист. А предната, защото става дума за нотариус, а не за изритана анонимна баба на спирка.

Като по поръчка пък става убийството на бизнесемена в Пловдив и обстановката се нажежава до червено.

И ако случилото е в Пловдив наистина е поръчка за саморазправа, то останалите случаи изглеждат някак предварително вплетени в сюжета, за да негнетят напрежението.

В социалните мрежи ври от коментари, че властта е впрегнала кримиконтингента да ступа няколко известни хора и да гръмнат новините по всички медии.

Не се наемаме да кажем верни ли са твърденията, или не. Обаче пък дават храна за размисъл…

Но сме сигурни в едно. Безсмислената агресия по софийските паркове и градинки избуя точно в момента, в който в държавата се случиха други, много по-важни неща. Един герберски депутат бе хванат да рекетира и изнудва търговци и да мародерства в цяла североизточна България.  Аферата със суджука мина границите на държавата и влезе и в световните медии.

В същото време член на другата управляваща партия – НФСБ бе спипан в престъпна мрежа за нелегално прекарване на бежанци през страната.

Доклад на Евростат обяви, че бедността в България е станала още по-голяма и сме на първо място по смъртност и на последно по раждаемост.

Правителството пък се готви да вземе класа прослужено време на работниците и да увеличи възрастта за пенсиониране. А на половината инвалиди да им се вземат пенсиите. Като междувременно вдигна за кой ли път цената на парното и тока.

ГЕРБ губи рекордно рейтинга си и се готвят протести срещу мракобесното му управление.

В това време Влади Въргала коментира по телевизията има ли агресия в държавата.

Има и тя е от управляващите към народа!

Най-страшната и най-жестока агресия!

Докога ще се държат с нас, като робовладелци и сатрапи?

Ето  този въпрос трябва да зададат журналистите.

Но не смеят и няма да посмеят!

Защото са в ръчичките на ГЕРБ.

Ние също.

Докога, братя роби?

Докога?!!!!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. razmiricite v posledno vreme mirisat na upravliavastata mafia opitva se s posledni usilia da se zadarji srestu narodnata lubov mafioata gerb srina darjavata do osnovi neubivaneto na oligarsi i upravliavasti mutri ot gerb predizvikvat anarhiata vsenarodna revolucia da gi izhvarlim boklucite ot gerb prezidentska republika i drujba s bratska rusia kam evrazia

    • Скъпа Мария, престани тъпо и упорито да се опитваш да изразяваш мнение, което е наниз от тъпи лозунги и то на нечитаема шльокавица. Разбирам, че си в чужбина. Дай ми адрес. Ще ти купя клавиатура с кирилица /струва 20 лева/ и ще ти я изпратя за моя сметка. Така мислещите читатели ще могат да ти се посмеят, без да вдигат излишно диоптрите си.

  2. Докога ли? Докато се появи лидер, за да ни поведе! Но повезе ли ни, в миша дупка ще се крият! Мафията е впрегнала крими контингента за отвличане на вниманието, но ние няма да забравим търсенето на суджуците. Така и не разбрахме до тоя момент, къде са? Никой не се наема да ги търси,това е впечатляващо и говори много! Българи, събудете се и настоявайте за информация именно по тоя случай! Биячите на тоя или оня са малки риби и не са от значение.

  3. veselin ilkov skatai si tezi 20 leva koito mi predlagas iavno gi poluchavas ot koziak zastoto gerb skoro ste si otide i ste imas nujda ot tiah tova koeto pisa i misli go chuvstva 85 procenta ot naroda na balgaria nameri si nesto drugo da chetes na men ne mi se slusase za amerikanski i brukselski cennosti za gei paradi 27 godini sega radosta izgria i na moiata ulica ne mi dosajdai da i se radvam s kakvoto imam na tova ste pisa kogato se varna ste si kupia

  4. sudjucite taka gi tarsia che da ne gi otkriat triabva da zapochnat ot detelina nikolova 15 godini kmet na dobrich tia e krastnika na dobrichkata mafia

  5. abe veselin ilkov ti da niamas problema na makron az sam edna baba na 65 godini ne sam se rodila s laptopa v race ti zasto se zanimavas s men nameri si edno mlado momiche i si pisi ti nikoga ne se izraziavas za publikaciite zaiajdas se s horata za mnenieto im tuk e svobodna media i vseki pise kakvoto iska spri da predlagas parite si na babite ako v balgaria mojese da se ocelee az niamase da sam na gurbet mnogo lesno li izkarvas parite si za da gi predlagas veroiatno si ot niakoi sorosovo npo predlagai gi na hora ot gerb te niamat naiajdane as obicham rusia i ruskia narod te sa moiata nadejda za dobar i spokoen jivot

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.