Христо Стоичков: Много бързо уча чужди езици

Уау! Камата е известен именно с умението си да говори на чужди езици

Христо СтоичковЛегендата Христо Стоичков отново обра симпатиите като заяви, че много му се отдава да учи чужди езици. Според личното си мнение, е много бърз в усвояването на граматическите правила и заучаването на нови думички, поради което никога не е имал проблеми с комуникациите, в която и точка на света да се намира.

„Никога не ми е представлявало трудност да науча езика там, където съм играл. Мога да говоря на испански, английски, руски, италиански и български. Но – точно така трябва да бъде.

Христо Стоичков
В Барселона …

Защото на терена трябва да говориш. Ще ми разправят те за общуване на „футболен език”, глупости. Ако искаш да си играч или треньор – трябва да знаеш езика”, отсече Камата в интервю за руския спортен портал „Чемпионат”.

В интерес на истината Христо Стоичков успя да научи доста добре испански, докато играеше за ПФК „Барселона”. Не със същия успех обаче овладя английския и руския, а изказванията му на тези езици се наредиха сред най – големите интернет хитове и станаха пословични.

През руските журналисти Камата призна, че е получавал оферти за уговорени мачове, след като е започнал кариерата си като треньор. Преди някакъв мач (не пожела да уточни кой), при него пристигнали няколко души – делегация и му казали, че очакват срещата да завърши при предварително уговорен резултат. Той обаче ги изгонил навън и мафиотите си тръгнали посрамени.

На английски:

http://www.youtube.com/watch?v=KLE843MVQ4k

И на руски:

http://www.youtube.com/watch?v=sSbQ-S4_BsI

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.