Два екипа убийци дебнели Златко Баретата (ВИДЕО)

Баретата сменил маршрута в последния момент

Златко Баретата прострелян на 4 места
Златко Баретата прострелян на 4 места

По всяка вероятност два екипа наемни убийци са чакали Златко Баретата, преди да стрелят по него тази сутрин, съобщиха полицейски източници. От службите разкриват, че единият от екипите в засада е бил основен, а другият – подсигуряващ. Понеже Златомир Иванов сменил маршрута в последния момент е почти сигурно, че по него е стрелял именно резервният килър.

Припомняме, че Златко Баретата беше прострелян в краката и стомаха тази сутрин, докато влизаше в Съдебната палата за едно от делата срещу него в Апелативния съд. Също така стана ясно, че обичайно той е използвал страничния вход при посещението си в сградата, поради съображения за сигурност и да избегне тълпите от журналисти.

Днес обаче е решил да мине през централния вход, защото е закъснявал за делото. Полицаи допускат, че може би е предусещал нещо и се е надявал да не го чакат на необичайното място.

Златко Баретата
Златко Баретата

Вече със сигурност е установено, че изстрелите са произведени от сградата, намираща се точно срещу централния вход на Съдебната палата, в която има най – вече адвокатски кантори. Гардовете са отвърнали на огъня, а стрелецът е бил позициониран на последния етаж. Преди да избяга от мястото на престъплението е предизвикал умишлен пожар, за да прикрие евентуални следи. Живеещи в сградата хора разкриват, че помещенията откъдето е стреляно понастоящем са необитаеми, но в последно време там се настанили бездомници.

Към момента Златко Баретата е настанен в „Пирогов”, в шоковата зала. По време на престрелката е уцелен четири пъти – два в краката, по един в ръцете и корема. Животът му е поставен в реална опасност и медиците се въздържат от прогнози. Гардът на Златомир Иванов, който също пострада от изстрелите, е стабилизиран и извън опасност.

Специалисти от полицията коментират, че килърът не може да се похвали с висок професионализъм. По всяка вероятност е стреляно със снайпер, но това не е помогнало на извършителя да свърши работата си докрай. Обичайно професионалистите приключват с един единствен изстрел в целта, а този е изсипал цяла градушка от куршуми.

Интересен факт е, че покушението срещу Златомир Иванов – Баретата, е извършено в отсъствието на МВР министъра Цветан Цветанов, който е на посещение в Брюксел. Там трябва да се срещне с главния секретар на Европейската комисия, придружават го министърът на правосъдието и главния прокурор.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=R-_SquOjasw

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.