Високото кръвно намалява потентността

Хипертонията създава предпоставки за импотентност

Високото кръвно вреди на секса
Високото кръвно вреди на секса

Медицинските статистики показват, че почти петдесет процента от хората страдат от хипертония. Въпреки че по въпроса се говори непрекъснато и всеки ден излизат специализирани материали, все още има някои точки, които не са изследвани достатъчно и са неясни за хората.

Високо кръвно
Високо кръвно

Лекари споделят, че хипертонията не е само високо кръвно. Тя е изключително сложна и засяга много органи. Понякога кръвното налягане се нормализира след проведено лечение или благотворна за здравето промяна в живота, но в действителност хипертонията остава.

Така например налягането може да бъде нормализирано, но промените в сърцето, бъбреците и съдовете на главния мозък да са се запазили. Тогава лечението трябва да продължи колкото време е необходимо, защото има огромна вероятност да се развие в някаква друга болест.

Сред най – честите предизвикани от хипертония проблеми е ниска потентност, която намалява желанието и възможността за правене на секс. Малко повече от половината заболели получават такива дефекти и това оказва огромно влияние върху целия им живот. Специалистите отдават това на влошената работа на сърцето и неправилно функциониране на отделителната система, появили се като пряко следствие от хипертонията.

Медици са категорични, че за да се предпазим от хипертония, най – добре е да водим природосъобразен начин на живот, да намалим алкохола и цигарите до тоталния минимум, да се движим и спортуваме повече. Стресът обаче остава основният фактор, който разбива човешкото здраве.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=s1I9hQo6kLE

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.