Скандал! Митрополит Кирил забрани на отец да даде интервю

митрополит КирилВарненският митрополит Кирил забранил в последния момент на свещеник от неговата епархия да даде телевизионно интервю в предаването на Карбовски. Най-вероятната причина е, че Кирил се страхува от каквито и да било телевизионни изяви на подчинените си преди избора на патриарх, който е след няколко дни. Особеното в случая беше и че свещеникът е бил мюсюлманин и приел християнската вяра. Вместо него обаче като събеседник се появи Екатерина Бончева от комисията по досиетата и извади ДС-подвизите на Кирил. Тя категорично се обяви против избирането на патриарх с досие и каза, че е крайно време поне църквата да се отърве от хората, които са били агенти.Тайната азбука на ДС Бончева показа собственоръчни доноси на Кирил, паролата, с която да се свързва с другите агенти и обясни как е работил. Тя сензационно показа за пръв път в ефир азбуката, с която са контактували нашенските доносници. Това е кирилицата, но с разбъркани букви, които се използват чрез определена схема. Кирил е ползвал тази схема и е съдействал на органите. Според Бончева в България отдавна трябваше да се приеме закона за лустрацията, но заради факта, че някои политици от всички партии имат досиета и не искат да се разделят с властта, това не е станало и до днес. Агенти продължават и да заемат ръководни длъжности във всички сфери на управлението и на България ще й трябват много години, докато сянката на ДС изчезне. За съжаление България може да избира само между трима патриарси, които нямат агентурно минало, но единият от тях – пловдивският митрополит Николай – няма навършени години, за да може да стане патриарх.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Ако в Google напишите „Линкълн” ще излезе много повече информация за подвизите на наместник-председателя на „Светия” Синод и много по-малко информация за шестнадесетият президент на САЩ. Същото се получава ако напишите „Ковачев“ или „Владислав“. Горките Абрахам и Ягело(Варненчик) – леле колко са непознати в Google, за разлика от Кирчо милиционера, дето надмина Гогов и Газдов по известност . . .

  2. ЕТО КОИ СА КАНДИДАТИТЕ ЗА ПАТРИАРХ:
    1) Гавриил Ловчански е специализирал в Москва от 1986 до 1991. Говори се, че по време на разкола е изнесъл авоарите на БПЦ в руска банка. Счита се за представител на руското (КГБ) лоби ? ? ? ! ! ! Председател е на Върховния църковен съвет, който се занимава с икономическите въпроси на църквата и в частност с имотите й. Това е негов минус поради многото въпросителни около стопанисването ИМ.

    Останалите 3-ма фигурират в архивите на Държавна сигурност.

    1. Кирил Варненски е работил за Първо главно и за Шесто управление на ДС псевдонимите „Ковачев“ и „Владислав“. Около Кирил витаят съмнителни сделки с имоти на Варненската епархия – замени на земи и продажба на терени. Любимец на силовите трибуквени групировки.
    2. Неофит Русенски е регистриран към Шесто главно управление с псевдоним Симеонов. Кандидатурата му обаче може да се окаже компромисна.
    3. Галактион Старозагорски е вербуван като агент Мишо. Бил е сътрудник на Шесто, Трето и Първо главни управления на ДС. Един от покаялите се разколници, който се върна в БПЦ. Около името му обаче има постоянни скандали. Той въведе архонството в БПЦ и неканоничните прояви, свързани с масонството. Поддържа връзки със съмнителни бизнесмени.
    Следователно най-НЕопетнен е Нафарфорий (Краси Радков).

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.