Кошмар! ЧЕЗ иска ново поскъпване на тока!

електричество„ЧЕЗ България“ ще предложи сравнително леко увеличение на цената на тока, казаха от компанията. То нямало да бъде драстично, успокоиха от дружеството. Просто се налагало, защото от 2004 година дружеството влязло в разходи и подменило много кабели. И по-точно 20 хиляди километра. Сега оттам искали да си избият направените разходи, понеже били намалили загубите по трасето и подобрили услугата. От дружеството нито уточниха какъв точно процент увеличение искат, нито пък откога. Те мъгляво казаха, че все още го изчисляват и ще внесат предложението си в ДКЕВР в края на февруари, когато завършат финансовата година. Явно в момента отдалеч ни подготвят за следващия скок на цените на топлото. Според запознати той е наложителен и няма да е последен, но момента правителството натиска монополистите да задържат цените и да поддържат илюзията, че животът в България повече няма да поскъпва. проетст токНовото увеличение ще е с около 10 процента, обясниха пък хора от бранша, но то съзнателно се задържа заради референдума и заради изборите. Прекалено ясно е, че токът ще поскъпва периодично, заради изчерпването на мощността на ТЕЦ-овете и затворените блокове на АЕЦ – Козлодуй. Другите алтернативни източници дават малко и скъпа енергия, която не може да задоволи нуждите на държавата, въпреки че много предприятия са фалирали и не консумират ток. Ако икономиката се съживи, то тогава цената на електричеството ще скочи драстично, обясниха експерти. Може да се наложи и внос от Румъния и Турция. В момента въпреки ограниченото потребление, хората пращат непосилни сметки. Само преди шест месеца цената на електроенергията скоби с 13 процента и монополистите обещаха, че това уж било за последно.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/13LVK1cMokk

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Ми балона се надува,надува и като им писне на хората ще им счупят главите с камъни и натирят от България.Всичко си има граници,номерът е да се усетиш навреме.

  2. Нито низки обиди , нито вулгарни заплахи от страна на отделни хора ще допринесат за конкретни резултати.Направил съм до сега множество коментарии и предложения за въвеждане на ред в дейността на министерството на енергетиката, ако последното може да бъде наречено министерство, като се започне с назначаване на един истински специалист на поста министър ,който ще разбира от работата си. Повтарям Енергетиката е стратегичен сектор в икономиката на всяка страна и изисква сериозен държавен контрол от страна на ДЪРЖАВАТА .Дребни палеативни мероприятия не са достатъчни в никакъв случай. Да не забравяте , че трудностите ще продължават да се увеличават и тяхното елиминиране няма никога да стане от само себе си .
    Решаването на енергийните проблеми е от компетенцията на целият БЪЛГАРСКИЯ НАРОД .
    Р Е Ф Е Р Е Н Д У М .

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.