Шок! Биляна Гавазова се омъжва пред ходжа

БилянаВодещата на „Тази сутрин” Биляна Гавазова ще се омъжи пред ходжа, ще направи церемонията при него и ще спази всички  мюсюлмански  обичаи, които изисква семейството й.

Сестра й и родителите й  не криели  произхода и вярата си и поддържали техните си  традиции, разказват  колегите на телевизионирката от Би Ти Ви.

Родителите й Северина и Сергей, са съвременни хора и не държат тя и кака й Елмира да носят причини за вярата затворени дрехи или да се задомят с човек от техния етнос. Шуменките Биляна и Елмира са доста амбициозни, живеят самостоятелно в  столицата,  развиват кариерата си,  общуват свободно с мъже и изобщо не се съобразяват с нищо друго, освен с ритуалите, което са задължителни  за вярата им.

„Родителите на Биляна са  разкрепостени и се радват, че тя  се развива. Гордеят се с нея, не се обличат и те консервативно и нямат нищо общо с представата за  мюсюлманско семейство, което държи момичетата си вкъщи Единствено си държат на традициите и празнуват турските празници”, твърдят колегите на Гавазова.

Водещата и партньора й Антон Хекимян, който пък е арменец и също спазва обичаите на своя етнос са предмет на шеги. Двамата са страхотен тандем, тъй като на Коледа или Великден поемали доброволно дежурствата и облекчавали другите.

Биляна вече се уговорила с годеника си Тодор да направят сватбата си по турските традиции. Той нямал нищо против да избягнат църковния брак  и двамата  обмисляли как да направят  венчавката пред ходжа, след като  той е християнин. В краен случай щели да пренебрегнат желанието на двата рода и само да се разпишат в гражданското .

Двамата нямат никакви предразсъдъци, че  имат етнически различия, тъй като всички роднини отдавна  са приели връзката им. Тодор с охота празнува с нея Байряма,  а тя с него – Великден. Двамата живеят на семейни начала , което също е в разрез с религията й.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/Uulx1I-xbpE

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.