Ужасът на войната! Сирийско детенце вдигна ръце и се предаде на…фотограф

сирийчеЖурналистката от „Ал Джазира“ Надя Абу Шабан пусна в Туитър  снимка на малко момиченце от Сирия. Снимката буквално разплака майки от цял свят и разби сърцата им.

Фотосът е  запечатал четиригодишно момиченце, което изплашено е вдигнало ръчички и веднага се е „предало“ на фотографа,  понеже помислило насочения към него фотоапарат за оръжие.  В очите на детето се виждат страх, примирение и отчаяние. И много, много мъдрост, придобита на крехка възраст.

С това „предаване“ пред камерата  детето неволно  показва какво е всъщност всекидневието в Сирия и докъде е докарано местното население. Войната, който е преобърнала живота на всички, даже и на децата. В страната, в която са бомбардирани даже училищата, болниците и  домове за сираци, децата нямат детство. За да оцелеят, майките им първо са ги научили да вдигат ръчички и да се предават с надеждата, че така ще се спасят. А очите им са като на изплашени зверчета, попаднали в капан.

Снимката потресе социалните медии. Много майки от цял свят, потресено написаха – Спрете войната, спрете да убивате деца!

А очите на детето също умоляват – спрете! Алчността на големите богати държави за кой ли път показва, че за тях нищо свято няма, освен парите и властта.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.