Руските сили нахлуха в гр. Волчанск от три страни. Украинската отбрана край Харков се разпада. Сводка от фронта на 13.05.24 г. (С ВИДЕО)

Настъплението на руските въоръжени сили в района на Харков е с голяма динамика. Съобщава се, че руските сили са влезли в Липци и Волчанск съответно на 20 и 25 км. от Харков. Руската армия продължава настъплението си към втория по големина украински град с бързи темпове.

Успехът на руските сили се дължи на срутването на редиците на ВСУ с огромна огнева мощ в първите часове на офанзивата. За целта бяха използвани над 30 БПЛА Ланцет, десетки високоточни ракети от хеликоптери и самолети, воден е огън от всички видове артилерия. Ударите и движението напред се осигуряваха от десетки разузнавателни безпилотни самолети тип „Орлан“ на руските въоръжени сили.

Съобщава се, че руските въоръжени сили са нахлули в Липци и Волчанск

Към обяд пристигнаха съобщения от бойното поле, че руските въоръжени сили са превзели село Глубокое в движение и вече установяват плацдарм в Липци. От това село до околовръстния път на Харков са 19 км.

Волчанск се обхваща в клещи и в момента боевете са се пренесли по улиците му. Основната линия на отбрана на украинските ВСУ в този район е южният бряг на река Волчая. Навлизането на руски войски в района на село Бели Колодеж ще бъде катастрофа за украинските въоръжени сили, пише военният блогър Юрий Подоляка в Telegram.

Украинската отбрана в харковското направление е много по-рехава от тази в Донбас и именно това е основното обяснение за мълниеносния руски напредък по този фронт. Там украинските войници масово се предават, което показва успеха на военната операция.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *