Путин: Русия няма да позволи на никого да я заплашва

Руският президент Владимир Путин се обърна към събралите се на днешния парад по случай Деня на победата  на Червения площад в Москва, предаде Ройтерс. Путин нарече 9 май „свещен празник“, отбелязва ТАСС. Путин завърши речта си на парада с думите „За Русия! За победата! Ура!“.

„Русия отхвърля претенциите за изключителност на които и да е страни или съюзи“, заяви руският президент. „Русия няма да позволи на никого да я заплашва, нейните стратегически сили са винаги в готовност“, каза още той, като посочи, че „Русия ще направи всичко, за да не допусне глобален сблъсък“.

Според Владимир Путин Западът се опитва да изкриви истината за Втората световна война, защото тя пречи на колониалната му политика. Според него „политиката на западните елити по разпалване на нови конфликти“ е реваншизъм. „Западът се опитва да разпалва конфликти, междунационална вражда, да сдържа суверенните центрове за развитие по света“, каза още той.

„През първите години на Великата отечествена война (както Русия нарича участието си във Втората световна война – бел.ред.) СССР се сражава сам срещу нацизма, докато за Хитлер работи цяла Европа“, заяви Путин, но същевременно уточни, че „Русия не принизява значението на Втория фронт във Втората световна война“.

Руският президент обърна внимание и на конфликта в Украйна. „Всичките участници в специалната военна операция са наши герои“, заяви Путин, сравнявайки ги с „поколението победители от Великата отечествена война“. „С героите от специалната военна операция е цяла Русия“, подчерта Путин. Същевременно той каза, че ще бъде гарантирано свободно и сигурно бъдеще на Русия и на нейния народ. Путин завърши речта си на парада с думите „За Русия! За победата! Ура!“.  

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Русия разполага с ЕМИ, което втриса, електромагнитно импулсно оръжие, което изведено в космоса от обикновен руски изтребител, блокира сателитното насочване, навигация,управление на американската сателитна система и противосателитната и мрежа. Изведнъж екрана в Ямата, в европейска военна база мига на парцали и молитва не помага

  2. Абе никой ли не прелиства СТРОГО СЕКРЕТНО на Красимир Иванджийски. Той прави убийствен анализ на милиардните загуби, откакто сме цъфнали в НАТО. Четете бе хора, това не е лъжа,а грозната истина.“Новата национална катастрофа на България:“
    Красимир Иванджийски – 33, 55 и 77 години /5/05.2024

  3. На собственика и операторите на форума скандално едно ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ за предоставената възможност да видим парада на победата в Москва,

  4. Абе Панчо, отвори ютуба, там е пълно с инфо за днешния парад. По- скоро благодари на Скандално за други неща. Някой влиза ли във Фрог нюз, каква отвратителна ГНУСОТА. А бае ви ПЛАТОН в“Държавата“ се скъсал заедно със Сократ да изясняват каква била разликата между СПРАВЕДЛИВОСТТА И НЕСПРАВЕДЛИВОСТТА. Тези понятия са напълно изхвърлени от нашето мизерно съвремие, щото няма как да не се види колко е несправедлива Америка и островната Британия към целия сегашен модерен свят.

  5. ВЕЧНА СЛАВА НА ВЕЛИКАТА ЧЕРВЕНА АРМИЯ ОСВОБОДИТЕЛКА ОТ ФАШИЗМА !
    СЛАВА ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ !
    СПАСИ НИ ОТ НАТО ЕС И БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ФАШИСТИ !

  6. Голямо благодаря на Иванов за инфото на публикации в други сайтове.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *