Местни, украински или и западните евроатлантически фашизоиди са поръчителите на атентата срещу критичният към НАТО, ЕС и Киев словашки премиер–патриот

Кой печели oт покушението срещу Роберт Фицо?

Какви са основните мотиви, които логично изскачат на преден план, зад кървавия атентат? След стрелбата и раняването на словашкия премиер, най-логичният въпрос е „Защо бе прострелян министър-председателят на Словакия?“

И един от най-логичните откъм предположения отговори може да дойде от критичната към Запада и Украйна политика на Фицо след завръщането му начело на Словакия през есента на 2023 г. Патриотът Фицо е един от двамата проруски настроени европейски лидери (другият, разбира се е Орбан). Фицо, също така, нееднократно е заявявал пред медиите, че е категорично против приемането на Украйна в НАТО, както и че доставките на оръжия за киевския режим трябва да бъдат спрени незабавно. Словашкият премиер определя Украйна като една от най-корумпираните страни в света. Изказвал се е десетки пъти против антируските санкции на ЕС, и за това, че те най–много вредят на икономиките на самите страни – членки на съюза.

Същевременно той се грижеше за националните интереси на страната и народа си, бранейки суверенитета на Словакия. Нещо, което никак, ама никак не се харесва на глобалистите в Брюксел и вашингтонските им господари. След като пое властта, кабинетът на Фицо веднага спря доставките на словашко оръжие за киевската хунта, след което страната му беше оставена, за назидание, без противовъздушна отбрана от НАТО, което изтегли батареите си от Словакия. Германски и Италиански ПВО системи бяха дислоцирани там през 2022 г. веднага след като предишното неолиберално и глобалистко правителство в Братислава дари единствения зенитно-ракетен комплекс С–300 на Киев. Но натовските батареи бяха изтеглени от територията на Словакия от предоставилите ги страни в началото на годината.

„Влизането на Киев в НАТО би било само предпоставка за Трета световна война. Украйна не е нито независима, нито суверенна държава, а е под тоталното влияние и контрол на САЩ“, заяви Роберт Фицо преди време по словашката обществена телевизия RTVS. Според Фицо, единственият възможен изход от конфликта между Русия и Украйна е последната да отстъпи рускоговорящата част от територията си на Москва – сиреч 60 % от сегашната територия на Украйна. Словашкият премиер подкрепи и унгарския си колега Виктор Орбан при блокирането на пакета от 50 милиарда € помощ от ЕС за Украйна.

Така че главните бенефициенти от неговото отстраняване могат да се търсят в Брюксел и Вашингтон, защото Фицо не се подчиняваше на заповедите им. A неуспелия писател и активист на опозиционната либерална партия „Прогресивна Словакия“ най–вероятно е само извършителят на това престъпно евро–атлантическо поръчителство. И е повече от наивно да се смята, че този опит за убийство е дело на един неадекватен човек. Защото политическите убийства на Запад винаги се извършват от такива изпълнители, които в очите на хората да изглеждат като откачили маргинали. Такива атентатори бяха подбирани и пускани в действие и срещу президента Кенеди, и срещу бореца за правата на чернокожите Мартин Лутър Кинг, и срещу папа Йоан Павел II, и срещу безчет други прогресивни дейци – ликвидирани от Дълбоката фашизоидна държава на Запад.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Нито Фицо, нито Орбан са проруски политици. Особенно, унгареца. Единият е про-словашки, другият е про-унгарски. И двамата са разумни и верни на страната си политици. В наше време да работиш за страната си и своя народ, а не за интересите на американския олигархат, означава да бъдеш путинист.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *