В Москва откриха изложба на западна военна техника, заловена в Украйна (С ВИДЕО)

В руската столица днес беше открита изложба на западно военно оборудване, заловено от руските сили по време на боевете в Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Изложбата, организирана от руското министерство на отбраната, представя над 30 единици тежка техника, произведена в Западна Европа, включително боен танк M1 „Ейбрамс“ и бронирана бойна машина „Брадли“, произведени в САЩ, танк „Леопард 2“ и бронирана пехотна машина „Мардер“ от Германия, както и бронирана машина AMX-10RC, произведена във Франция.

Ирландският журналист Чей Боус публикува в Х видео от изложението, на което се вижда, че то е посетено от десетки хиляди руснаци. В коментар към видеото той казва: „Невероятни сцени в Москва днес. Сигурно стотици хиляди хора са дошли да разгледат въоръжението на НАТО на изложбата „Трофеи“. Няма да видите тези снимки по западните медии. Ето защо съм тук.“

И още: „Днес Йенс Столтенберг сигурно е много разочарован, че натовските му оръжия се показват в Москва по такъв начин“, коментира Боус.

ВИДЕОТО НА ИРЛАНДСКИЯ ЖУРНАЛИСТ ЧЕЙ БОУС ОТ ИЗЛОЖБАТА В МОСКВА ВИЖ ТУК:

Изложбата, която ще остане отворена в продължение на един месец в мемориалния комплекс от Втората световна война в западната част на Москва, показва също така западни ракетни системи, огнестрелни оръжия, забранени с международна конвенция западни касетъчни снаряди, военни документи и други документи.

ЕКСПОНАТИ ОТ ВОЕННАТА ИЗЛОЖБА В МОСКВА ВИЖ ВЪВ ВИДЕО ТУК:

Руските власти критикуват доставките на западни оръжия и военно оборудване за Украйна, като ги определят като доказателство за прякото участие на НАТО в конфликта, припомня АП.

В същото време руският президент Владимир Путин многократно е заявявал, че западните военни доставки за Киев няма да променят хода на конфликта и да попречат на Русия да постигне целите си.

Изложението се провежда в момент, когато руските сили завземат все повече земи в Източна Украйна на фона на крайно недостатъчната американска и европейска военна помощ за Киев, като методично унищожават недостатъчно въоръжените сили на Киев.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков приветства изложбата в Москва като „брилянтна идея“.

ОЩЕ ЗАПАДНИ ВОЕННИ ЕКСПОНАТИ ОТ ИЗЛОЖЕНИЕТО В МОСКВА ВИЖ ТУК:

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова отбеляза, че чуждестранните дипломати, базирани в Москва, трябва да се възползват от възможността да посетят изложбата, за да видят как „Западът унищожава мира на планетата“. 

„Тази изложба ще бъде интересна за всички онези, които все още вярват в митичните „западни ценности“ или не забелязват агресията, разгърната от НАТО срещу Русия и нашия народ“, каза Захарова.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Огромно удоволствие беше да прочета тази статия и да гледам видеото към нея. А още повече ще ме зарадва, ако Руснаците после реорганизират изложбата и изложат железата пред посолствата на съответните държави. Дано тогава гражданите на краварските щати и западнала (печатна грешка, исках да кажа западна) европа да се събудят, като видят в каква бездънна яма безумните им политици изливат парите от техните данъци. А в същото време здравеопазването, образованието, индустрията и още много полезни за съответните народи дейности са на дъното.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *