Топ журналистка Осъди Гала за Обида! Тв. Водещата си Сменила Името и разигравала съда 4 години! Виж Тук:

Гала е осъдена от зам.-главния редактор на в. „Шоу” Еми Мариянска по дело за обида, заведено през 2012 г., когато тв. водещата на „На кафе” нарече в предаването си журналистката „лъжец” , а наградата й за разследваща журналистика от Съюза на българските журналисти „Златно перо” – „тенекиено” и „топено в катран”.

gala1

Тв водещата се изцепи в национален ефир, че произнася обидите към Мариянска „най-отговорно”, а за да защити верния си кадър спонсорираната от соросоидни анти-български организации Нова тв. поде серия от репортажи, в които го игра „борец срещу жълтата преса”.

Делото се проточи цели 4 години, в които поведението на Гала беше повече от недостойно и неадекватно. Тв. водещата не само не се яви пред съда, за да докаже думите си „най-отговорно”, ами в продължение на 2 години и половина е укривала имената си по лична карта, за да не я намери съда, научи репортер.

Накрая се оказва, че въпреки развода с бившия си мъж Косьо Будев, си е върнала фамилното му име и повторно станала… Будева. /?/ Съдийката от Софийски районен съд пък Ваня Горанова, за да „услужи” на Гала, я оневинява по всички обвинения, като се прави на „неразбрала”, че обидата е нанесена в пряк ефир, въпреки че й е връчен запис на предаването, както и с фоноскопска експертиза, която междувпрочем съдийката сама е назначила по-рано. В решението, с което оневинява подсъдимата Гала съдия Горанова написала, че обидата била присъствена, а пък Еми Мариянска не била присъствала в студиото?.. Тази пълна лъжа и абсурд карат Софийски градски съд да върне делото обратно на районния съд, с унизително за правосъдната ни система постановление, в което се казва, че по делото са допуснати „драстични нарушения на правото”, а съдийката е сравнена със студент, който за подобно малоумно нарушение би бил скъсан на изпит.

През 2012 г. в телевизионен ефир Гала си позволи подсъдни квалификации спрямо колежката си Еми Мариянска, които приключиха с осъдително присъда за тв. водещата!
През 2012 г. в телевизионен ефир Гала си позволи подсъдни квалификации спрямо колежката си Еми Мариянска, които приключиха с осъдително присъда за тв. водещата!

Делото започва отначало пак от първа инстанция, при друга съдийка – Мила Лазарова, която призовава лично тв водещата да се яви в съдебната зала и да се легитимира, за да има най-сетне подсъдно лице. В крайна сметка, след 2 години криене от неизбежната присъда, Гала се явява в съда, придружавана от …мъж си Стефан. Той е и един от свидетелите й. За жалост обаче нито Стефан, нито продуцентката на „На кафе” и редакторка от предаването, не свидетелстват в полза на водещата – обидните квалификации спрямо Еми Мариянска са безспорно изказани от Гала и защитата й не разполага с доказателства да ги обори. Адвокатът на Гала – Златка Стефанова от екипа на Даниела Доковска, не разполага с нито една публикация, с която да докаже, че Мариянска е „лъжец”, а наградата й -„тенекиена”.

Преди години по същия безотговорен начин Гала обвини топжурналистката Маргарита Михнева, че е „откраднала” градинката пред кооперацията си на столичната улица „Оборище”. Михнева спечели делото за въпросната градинка, но не тръгна да съди Гала. На водещата на „На кафе” й се размина само с критиката на Михнева, че „като не разбира нещо, по-добре да не се обажда”. Ето защо Гала, като „момиче на късмета”, вероятно не си е и представяла, че Мариянска ще я даде на съд, камо ли пък да я осъди. Водещата с неадекватно високо самочувствие и до днес го играе жертва на жълтата преса, при положение, че предаването й е едно от най-жълтите на екран.

Еми Мариянска
Еми Мариянска

Преди години бе смъмрена от СЕМ за надяване на презерватив в ефир, след което показа операция на матка на живо, екстрасенси разсъждаваха в дома й от коя страна на спалнята да спи любовникът й Стефан, неотдавна глътна бръмбар-знахар, а уроците й по свалка на силиконова мъжка кукла под вещото ръководство на Кобилкина разсмяха дори „Господари на ефира”. Във форумите гъмжи от недоволни зрители, които считат, че Гала отдавна трябваше да бъде свалена от екран.

Парадоксално, но защитникът й по време на скандала с Мариянска през 2012 г.– Мартин Карбовски, който тогава беше кадър на Нова, наскоро качи в сайта си „Лентата” публикация, в която Гала е еквивалент на „кенефната” телевизия в България. Авторката Адриана Аврамова е написала следният заклеймяващ „журналистиката” на Гала текст: „Когато в ефира има само Гала, неадекватни лелички, кулинарни предавания и реалити програми, без място за истинска журналистика, няма какво да очакваме от живота си и държавата си, освен кенеф…Гала днес разказва за силиконовите цици, липосукции и като за добро утро – часът е преди 10, на екрана боцкат женски задник с инжекции….Някой зъл мозък потопи качествената журналистика в кенефа и пусна водата”. /край на цитата/

Гала, в ролята на „борец” срещу жълтата преса, изглежда смешно в очите на много зрители, които отдавна пишат из форумите, че е време или предаването да смени съдържанието си, или водещата да излезе в пенсия.

А що се отнася до делото, по което е осъдена, то както се вижда законът дългичко се е колебал как да посегне на късмета на популярната водеща, чиято кариера тръгна като „момиче на късмета” и не порасна повече от това в професионален план.

ЕТО ГО СКАНДАЛНОТО ПРЕДАВАНЕ:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.