Спал ли е кметът на Симитли с Бойко Борисов и има ли свобода на словото в България? Арест за шега – това и при Живков го нямаше! Виж Тук:

агромах
Методи Бачев

Скандалният клип с шефа на „Агромах“ стигна и до  Народното събрание.

От БСП днес са поставили въпрос към министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова  – кой е наредил да бъдат арестувани  шефа на „Агромах” Методи Бачев и  журналиста Иван Хамбарджийски. И то за 24 часа, сякаш са престъпници!

Скандалът гърми вече цяла седмица и целият абсурд в него е, че причината за ареста е шеговита реплика на бизнесмена Методи Бачев по адрес на Бойко Борисов.

По време на купон в симитлийското село Черниче, където се проведе на 19 август традиционен празник, който винаги се организира от кукерската група на Бачев, бизнесменът е на градус, пее по микрофона, заедно с Коцето, вдига настроението на присъстващите и в диалог с актьора Краси Радков внезапно заявява, че ще му довери една тайна.

Тайната е изречена на висок глас и по всичко си личи, че е шега! А изречението е: „Знаеш ли, Краси, че кметът на Симитли е спал с Бойко Борисов?“.

В залата настъпва леко стъписване. Краси Радков не знае какво да отговори, а четирима от веселящите се веднага излизат навън, уж че са се възмутили.

Бачев ги нарича мишоци и се опитва да пее „Черна роза“, но Константин му взима елегантно микрофона, под предлог, че е пресипнал. След това тържеството продължава.

АгроЖурналистът Иван Хамбарджийски пък публикува по-късно видеото с изцепката в интернет, за да  вдигне интереса към сайта си.

Видеото е гледано от 100 хиляди души.

Часове по-късно Хамбарджийски и Бачев са арестувани от полицията и вкарани за 24 часа в ареста в Благоевград.

Малко по-късно шефът на полицията в града пък е отстранен от работа за самоволни действия.

Няма как да ги арестува, без да му е наредено отгоре, категорични са депутатите от БСП и настояват: „Искаме да знаем кой е наредил ареста – Румяна Бъчварова или друг човек“.

Искаме да знаем и защо началникът на полицията после е бил уволнен.

Случаят стана повече от скандален, тъй като обидата не е изречена в национален ефир, а на селско тържество. Бачев е достатъчно пийнал и просто се прави на оригинален или намеква за специални политически отношения между кмета и Борисов.

Подобни шеги стават на почти всички партита и вечеринки и не е ясно защо се е стигнало до арест.

Според адвоката на Бачев, той може да съди държавата в Страсбург за незаконно задържане. От своя страна Бойко Борисов може да съди Бачев за обида като частно лице, но за арест и дума не може да става.

Някой просто се е престарал с опандизването  на бизнесмена и журналиста.

Клипът е хит в интернет и сега въпросът е ще бъдат ли арестувани и всички, които са го гледали?

Това  поражда и основателни въпроси дали в България цензурата не е станала толкова голяма, че те вкарват в кауша, ако кажеш шега, виц или малко по-пиперлив каламбур за премиера.

По тази логика трябва да бъдат вкарани в килиите всички, които открито го наричат тиква, бастун и използват всякакви обидни епитети.

Дали пък не се връщаме в годините, в които заради един виц те пращат в Белене?

Лично Борисов ли е наредил ареста, или хора около него, които искат да му се докарат?

Трябва ли сега всички да треперим, за да не ни приберат по килиите?

Има ли в България свобода на словото, или не?

Полицията репресивен орган ли е нейна работа ли е да защитава честта на управниците?

Много въпроси, на които оставяме читателите да си отговорят сами. Skandalno.net

ВИЖТЕ СКАНДАЛНОТО ВИДЕО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. О, а на градските вечеринки е още по-идиотско. Но чак пък арест за това? Прекалено е герберастко

  2. Имам предложения: 1. Да поканим световно известният режисьо Евгени Михайлов да направи филм с примерно заглавие „сезонът на онождането“. За сценаристи могат да се поканят Иво Сиромахов и Ивайло Вълчев.2.Спешно да се възложи на Министерът на културата лично да направи скулптурна група “ Онождането наБойко“, която да се постави пред официалния вход на НДК.ТРябва да се бърза за да се експонира за откриването на Председателството на ЕС.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.