Разсекретени имейли на ФБР: Финансирани от САЩ експерименти в Китай тайно конструират вируси без следа от човешка намеса

Финансирани от САЩ експерименти в Китай могат тайно да конструират вируси без следа от човешка намеса: документи с имейл до ФБР.

Експерименти в Китай, финансирани от правителството на САЩ манипулират коронавирусите без да оставят следи от човешка манипулация. Това разкриват документи, получени от ФБР.

Неправителствената организация Judicial Watch обяви, че е получила 5 страници документи от Федералното бюро за разследване (ФБР) след отправено от организацията искане по Закона за достъп до информация. Документите включват имейли от април 2020 г. между няколко служители на бюрото на ФБР в Нюарк. В имейлите служители на ФБР коментират безвъзмездната помощ от Националния институт по алергии и инфекциозни болести (NIAID) на САЩ, ръководен от д-р Антъни Фаучи, за Института по вирусология в Ухан (WIV) в Китай. Помощта на американския био-институт е за „изследване за придобиване на функция“, което „не би оставило никаква следа от целенасочена човешка манипулация“.

Човек, чието име е заличено при разсекретяването на документите, пише имейл до колегите си:

„Подробности за текущата безвъзмездна помощ от Националния институт по алергии и инфекциозни болести (NIH) за Института по вирусология в Ухан за изследвания за придобиване на функция на коронавируси от прилепи са на разположение на адрес https://projectreporter.nih.gov/project_info_description.cfm?aid=9819304&icde=49645421&ddparam=&ddvalue=&ddsub=&cr=1&csb=default&cs=ASC&pball= [резюме на безвъзмездната помощ от NIH за EcoHealth Alliance за проект 2R01AI110964-06]. Ключовата дейност за наблюдение на коронавируса от прилепи е „Цел 1 … Ще секвенираме рецепторни свързващи домейни (шипови протеини), за да идентифицираме вируси с най-висок потенциал за заразяване, които ще включим в нашите експериментални изследвания. (Цел 3).“

Ключовата дейност за придобиване на функция от коронавируси е „Цел 3 … Ще използваме данни за секвенцията на S-протеина, технология за инфекциозни клонинги, експерименти за инфектиране in vitro и in vivo и анализ на свързването на рецепторите, за да тестваме хипотезата, че праговете на дивергенция 0/0 в S протеиновите последователности прогнозират потенциала за заразяване.“

Преведено на разбираем език, това означава: „В Цел 3 ще използваме синтез, за да конструираме нови вируси, кодиращи различни шипови протеини в иначе постоянен геномен контекст, и ще тестваме способността на получените нови вируси да заразяват човешки клетки в култура и да заразяват лабораторни животни. Предполагаме, че има пряка връзка между рецепторния свързващ афинитет на шиповия протеин и способностите за заразяване на човешки клетки в култура и за заразяване на лабораторни животни. Ще тестваме тази хипотеза дали новите вируси, кодиращи шипови протеини с най-висок рецептор-свързващ афинитет, имат най-високите способности да заразяват човешки клетки в култура и да заразяват лабораторни животни.

Причината, поради която пиша, е, че експерименталната стратегия, предложена в Цел 3 („технология на инфекциозните клонинги“), ако се извърши с помощта на търговски или вътрешен генен синтез за подготовка на инфекциозните клонинги, няма да остави никакви следи от целенасочена човешка манипулация“.

Служител от ФБР препраща тази информация до колегите си и пише:

„Ще бъдеш ли в офиса утре? Току-що интервюирахме нашия човек от [името е скрито] отново и той ни предостави тревожна нова информация. Обади ми се, ако можеш“.

След това имейлът се препраща от специален агент в офиса на ФБР в Нюарк (чието име е скрито) до тогавашния специален агент, отговарящ за Нюаркския офис на ФБР, Грегъри Ехри:

„Това е интересно. Утре сутринта ще се свържа с екипа“.

Ехри отговаря:

[Редактирано] „Подробности, когато можете“.

Финансирани от САЩ експерименти в Китай могат тайно да конструират вируси.

„Тези документи показват, че ФБР бързо разбра, че агенцията на д-р Фаучи финансира изследванията за придобиване на функции, които биха могли да прикрият получения изкуствено създаден коронавирус като „естествен“, заявява президентът на Judicial Watch Том Фитън. „Тези нови документи допълнително демонстрират необходимостта от цялостно наказателно разследване на скандала с придобиването на функции“ от вируси, коментира Фитън.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *