Плененият Андрей Бабенко: Украинските сили обстрелват войниците, които се предават на руснаците

Украинските въоръжени сили откриха минометен огън по нашия батальон, когато видяха, че се предаваме на руските войски. Това разказа плененият украински войник ​​Андрей Бабенко, съобщава ТАСС.

„Бяхме обкръжени от руснаците и излязохме от окопите, за да се предадем. Когато видяха това, украинските сили от по-задни позиции започнаха да ни обстрелват с минохвъргачки. Руските войници ни казаха да легнем и започнаха да стрелят по тях, за да ни предпазят от обстрела“, каза той във видео, публикувано от руското министерство на отбраната.

Бабенко разказа, че след кратко обучение в Англия бил изпратен на фронтовата линия край Лиман. Когато неговата част претърпяла големи загуби, командването на ВСУ без никаква почивка веднага ги прехвърлило на други позиции. „По време на поредния обстрел на нашите позиции се скрихме в землянка с няколко окопа, докато премине ударът, но руска щурмова група се приближи до нас и ни взе в плен“, каза Бабенко. 

По думите му, украинските войници сложили оръжие и излезли с вдигнати ръце, за да останат живи. Когато командването на украинските въоръжени сили в тила им видяло, че се предават, то открило срещу тях минометен огън, добавя lenta.ru.

Бабенко отбеляза, че към пленените украински войници се отнасят добре.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *