Простреляха словашкия премиер Роберт Фицо

Словашкият премиер Роберт Фицо е прострелян и ранен след среща на кабинета край Братислава, пише държавната агенция TASR. Той е бил откаран в болница след нападението, като все още няма информация за неговото състояние.

На официалния профил на Фицо във Фейсбук бе качена информация, че животът му е в опасност и следващите часове ще бъдат решаващи за състоянието му. 

„Р. Фицо беше прострелян многократно и в момента е с опасност за живота. В момента той се транспортира с хеликоптер до Банска Бистрица, тъй като ще отнеме много време, за да стигне до Братислава поради необходимостта от спешна интервенция. Следващите няколко часа са решаващи.“

Медиците транспортират простреляния министър-председател Роберт Фицо на носилка до болницата в Банска Бистрица

ВВС повърди информацията, че животът на словашкия премиер е  в опасност. Според информацията на биратнската медиа Фицо е прострелян няколко пъти и в момента е с опасност за живота“.

Според телевизия JOJ мъж от тълпата е открил огън по министър-председателя в момента, когато той е излязъл да поздрави жителите на Хандлова.

Според свидетели, които са били на мястото на инцидента, Фицо се е приближил до хората, които са го посрещали, тогава са произведени 4 изстрела. След това Фицо е паднал на земята с огнестрелни рани по главата и гърдите, съобщава БГНЕС. Хандлова се намира на около 180 км североизточно от столицата Братислава.

ВИЖ ВИДЕО ОТ СТРЕЛБАТА СРЕЩУ СЛОВАШКИЯ ПРЕМИЕР ТУК

Заместник-председателят на парламента и председател на опозиционната „Прогресивна Словакия“ Михал Шимечка е шокиран и ужасен от стрелбата по министър-председателя Роберт Фицо.

„Ние недвусмислено и категорично осъждаме всяко насилие. Вярваме, че министър-председателят Фицо ще се оправи и че обстоятелствата около този ужасен терористичен атентат ще бъдат изяснени възможно най-скоро“, подчерта Шимечка.

Терористичният акт беше потвърден на пленарното заседание на Националния съвет на Словашката република. Любош Блаха (Смер-СД) и прекъсна работата на настоящата сесия за неопределено време.

Очевидец на „Ройтерс“ разказва за няколко изстрела по словашкия премиер и мъж, задържан от полицията. По думите на свидетеля силите за сигурност качили атентатора в кола и отпътували.

ВИДЕО ОТ ЕВАКУАЦИЯТА НА РАНЕНИЯ РОБЕРТ ФИЦО ВИЖ ТУК

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Всеки несъгласен да избият народа му, или отказ от сатанизма това го чака.
    Хазарската мафия предупреждава останалите бунтовници, дърпащи се да са доброволни роби.

  2. Още преди 20 века Сократ и Платон са отрекли съвременния капитализъм,който така нагло ни натресаха Западът, колониалния и Щатите. В Държавата, идеалната не трябва да има нито бедност, нито богатство.У нас от 32 години не само се прави обратното, съсипа се всичко построено досега.

  3. Това е работа на глобалистите,дяволите да ги вземат !

  4. Тия рептилоиди си отиват. С гръм и трясък!
    Идва Белият конник!

  5. Само погледнете убийството на Кенеди!
    ?
    Също потапянето на Титаник!
    Е?

  6. Белият конник е описан в Откровение.
    Моето тълкувание- това е Русия!
    Прочетете Откровение!
    Или не. Както искате!
    Но, Белият конник идеа!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.