Как мафията унищожи София, един от най-древните градове на Европа! И пак се натискат да крадат…

През 2015 г., като първи в България и Европа, разкрихме и описахме екокатастрофа на София и на други български градове, наредили се на първите места на континента по всякаква възможна мръсотия – на природата, въздуха, морето, земята и т.н.

Унищожението на столицата започна при Б. Борисов – като кмет, и продължава до днес при наследилата го Фандъкова.

Сега същите двама отново са се наредили първи на опашката за ново управление, т.е. доунищожение на София.

През отминалите пет години положението не се подобри нито с една асфалтирана „като хората“ улица или с една молекула повече кислород. Нямаше и промяна в опитите на общинарите да мамят Европа, като местят измервателните уреди от едно място на друго, за да отчитат „подобрение“.

Нищо подобно. Престъплението на управляващата шайка се задълбочава и е укривано като държавна тайна, въпреки че данните са общодостъпни. Нещата са страшни.

Според Европейската комисия за околната среда /ЕАА/ от 6 години по замърсяване на въздуха Перник е на първо място в Европа със 180 дни смог, а София е на пето място със 122 дни смог. Общо България е европейската държава с най-мръсен въздух и околна среда, което е смъртна присъда за десетки хиляди българи всяка година.

Цинизъм и наглост на управляващата организирана престъпност и на нейната Софийска община е митът, че София е сред най-бързо развиващите се градове в Европа. Идиотизъм! Обратното. София е най-бързо пращащият ви в гробищата град, защото, даже и да не сте пушач, заради мръсния въздух в столицата годишно „изпушвате“ над 3000 цигари.

Повтаряме, по мръсен въздух Перник е на първо място, а София – на пето място в Европа, съответно със 180 и 122 дни смог. За сравнение, дните със смог за Берлин са 31,5, Амстердам – 10,8, Брюксел – 28,5, Париж – 14,5, и Мадрид – 6,7.

Споменатите изследвания бяха направени по поръчка на Eврокомисията. Леки коли, промишлена и селскостопанска дейност, домакинствата – всичко това влияе върху замърсяването на въздуха.

Според Еврокомисията „замърсяването на въздуха е най-вредно за здравето на човека и за екосистемата“.

През периода 2009 – 2011 г. 96 на сто от жителите на градовете в България са били подложени на действието на дребните прахови частици РМ-2, а 5,98 на сто – на действието на тропосферния озон О3.

Страшните данни бяха потвърдени през 2013 г. и от Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental /CREAL/ от Барцелона. Според тях жителите на България бяха най-застрашени от болести на кръвоносната и дихателната система, от рак на белите дробове и сърдечна недостатъчност. Нищо не се е променило до днес.

Най-опасният прах е бензопирен РМ-2,5. Бензопиренът е канцерогенен. Неговата средна концентрация в България надминава 7 пъти средноевропейските норми.

РМ-10 е прах, чието наднормено концентриране е позволено от европейските нормативи максимум 35 дни в годината. А в България става дума средно за над 100 дни.

Това означава, че и да отидете на излет в планините, вместо да дишате чист въздух ще дишате канцерогенни газове, прахове и т.н. Ако годишно пребивавате по 2 часа всеки ден на чист въздух, това ще се равнява на „изпушени“ от вас 3120 цигари. В София тези 2 часа на чист въздух се равняват годишно на изпушени 4600 цигари.

Прашният въздух унищожава дихателната система, сърцето, дробовете и работата на мозъка. Към колите, промишлеността и селското стопанство напоследък се добави и масовото горене на дърва в домашни отоплителни системи и печки. Заедно с въглищата това е възможно най-лошият сорт гориво и ресурс.

Димът от дървата, както и димът от въглищата, съдържа бензопирен. Най-много замърсявания идват от изгарянето на мокри дърва или от иглолистни дървета, в които има много смола. Трови и димът от брикетите, палетата, пресованите стърготини и т.н. Ако става дума за въглища, трябва да се използват само висококачествени. Смог произвеждат и старите леки коли и ТЕЦ-овете.

От 2017 г. нещо при смога като че ли се раздвижи, благодарение на нашите публикации. Поне така се надявахме, имайки предвид дебилността на сегашния режим.

ЕС искаше бързи и ефективни действия от мафията, над която надвисна перспективата от нова голяма глоба, която обаче отново ще бъде платена с нашите пари, т.е. не само че ни унищожават, но и ще им плащаме и глобите.

Опасността беше сериозна, тъй като Eврокомисията започна наказателно разследване срещу България заради драстичното надвишаване на нормите на замърсяване на въздуха и неизпълнение на директивите на CAFE.

Никой не беше чувал за това. Разбира се, те ни отговориха, че няма страшно, всичко е случайно, че ако има понякога замърсяване на въздуха е заради естествени причини, например пясък от Сахара, че смогът е теоретична заплаха, че пушенето на цигари е по-опасно и т.н.

Не спряхме обаче с публикациите за бедствието от замърсяването, което качи България на първо място в Европа.

За да стигнем до зимата на 2018 г., когато от Брюксел най-накрая ги принудиха да въведат някакво измерване на замърсяването.

Абсолютен рекорд и първенство по масово убийство – геноцид, на собственото население. Хладнокръвни убийци на хиляди българи – деца и възрастни.

Ситуацията със замърсяването на въздуха в София продължава да е страшна, въпреки демагогията на Софийска община, Фандъкова и ГЕРБ, че „прават нещо“. Включването ни в някаква карта за Европейската агенция за околна среда е захранвана с фалшиви данни от София.

Няма абсолютно никакво подобрение. София продължава да е на пето място в Европа по най-мръсен въздух със 125 дни смог.

Мръсният въздух атакува и община „Витоша“, която със своите безумни решения за промяна на категориите на кота корниз /или било/ във вилна зона от 6,7 м на 14 м, позволи да се появят стотици чудовищни кооперации в полите на Витоша – от Бояна и Драгалевци до Симеоново и Бистрица, които спират естественото движение на чистия и хладен въздух от Витоша, която е национален природен парк, към София.

Фаталната ситуация се засилва и от липсата на инфраструктура и канализация в цялата община Витоша, както и от нарасналото движение по южната дъга на околовръстното, което се превръща в нова фуния за замърсяване на цяла София по бул. България, бул. Черни връх и Симеоновското шосе. Последните данни за корупцията на кмета на община Витоша и на общинарите показват, че всички са за затвора.

А наоколо циганите продължават да цепят дърва и да изхвърлят отровни количества фини прахови частици в атмосферата.

Екологичното убийство на София /и на България/ от мафията продължава.

Това се потвърди и от последните данни – България е в топ 20 на най-замърсяващите със серен диоксид държави в света, съобщиха от Грийнпийс.

България е единствената държава от ЕС в топ 20 на най-големите замърсители със серен диоксид в света. Сърбия и Украйна са другите две страни от Европа, но са далеч зад нас.

Основните източници на серен диоксид в България са централите от Маришкия басейн /най-голямата ТЕЦ „Марица изток – 2“ и най-старата – ТЕЦ „Брикел“, и ТЕЦ „Бобов дол“.

И водата е в катастрофа. България е изправена пред огромни проблеми, свързани с околната среда. Според изчисления, 85 на сто от речните води са замърсени с промишлени отпадъци, а 70 на сто от селскостопанските земи са увредени от емисии от промишлени производства“ – съобщава доклад за екологичните проблеми у нас. Средно замърсените течащи води нахвърлят 70 на сто от всичките в България. Като основна причина за това се посочва органичното замърсяване от непречистени отпадъчни води. Замърсяването се дължи на индустриално, смесено индустриално и битово изхвърляне на отпадни води и материали. Основните замърсители са металургични и химически заводи.

Всеки трети българин отказва да пие вода от чешмата, тъй като е с много лошо качество.

Над 36 на сто са убедени, че доставяната до дома им вода е с лошо качество. Основните показатели, по които българите определят качеството на водата, са мътността и мирисът на течността.

И мафията на Борисов отново иска да управлява София.

Тези или са идиоти, или ние сме идиоти. Или и двете заедно. Skandalno.net

СОФИЯ- 5-ТА ПО МРЪСЕН ВЪЗДУХ В ЕВРОПА! ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/MhmvXctukT4

източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГО ГРЪМНЕ БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА И ДА СВЪРШАТ МЪКИТЕ НАРОДНИ НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ

    • Никой не иска да го прави герой или мъченик, нека си цопне спокойно в мястото, за където се е запътил! България дори него ще преживее, макар и трудно.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.