Ето как родата на министър Николина Ангелкова трупа милиони от обществени поръчки! Скандални Разкрития:

Фирми и консорциуми с участието на Панайот Панайотов, баща на министъра на туризма Николина Ангелкова, са спечелили обществени поръчки за десетки милиони.

Панайот Николов Панайотов е съсобственик на „Графит Комерс“ ООД, регистрирана в Кърджали. Обществените поръчки спечелени от тази фирма (вкл. и в консорциумите „Женда“ ДЗЗД и „Баните“ ДЗЗД, в които фирмата има малък дял) са основно за строителство и ремотни на пътища и мостове. Общата сума е 11 855 469 лв. Това показва справка в данните от регистъра на Агенцията за обществени поръчки.

Отделно от това, обединението „БГ ГРУП“ 2010 ДЗЗД с 50% участие на „Графит Комерс“ е спечелило поръчки за 960 111 лв. от община Кирково.

Ангелкова е една от трите дъщери на Панайот Панайотов, но е единствената, която е избрала да носи бащиното име на баща си, а не фамилното. Преди да стане министър на туризма през 2014 г., Николина Николова – Ангелкова последователно работи в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, член е на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”, а до 2013 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Първият министерски пост на Ангелкова е от 2014 г. в кабинета на Близнашки като министър на транспорта. Същата година тя се омъжва за брокера на луксозни имоти Христо Ангелков , с когото се познава от специализация в САЩ през 2009 г. Така  обкръжението на Ангелкова се разширява и с Красимир Шалев – съдружник на Ангелков във фирмата за луксозни имоти „Ирис Естейтс“. Красимир Шалев е собственик на строителната фирма „Бигла 3„, в чийто актив има обществени поръчки за 15 774 590 лв. Поръчките за саниране по програмата за енергийна ефективност са за близо два милиона и половина лв.

Ангелкова със съпруга си

Фирмата се появява като изпълнител на скандалния ремонт и преустройство на Национален музей за българското изобразително изкуство. Договорът за този ремонт на стойност 3,6 милиона лв. е сключен на 23.02.2010 г. година между Министерство на регионалното развитие и благоустройство и Министерство на културата на Вежди Рашидов.

Според официалната биография на Ангелкова, през 2010 г. тя ръководи звено „Контрол, комуникация и координация“ в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Контролът на ремонта на музея обаче явно не е бил на висота, тъй като впоследствие одитори на Министерството на културата разкриватфактурирани, но неизпълнени ремонтни дейности за стотици хиляди лева.

„Бигла 3“ е също така фирмата, предоставила евтин апартамент на брата на еврокомисарката Мария Габриел. Докато Габриел ползва години наред евтино общинско жилище за 400 лв. на месец, нейният брат Борис Неделчев /сега на 36 г./ успява да се сдобие с голям апартамент в София. Той е сключил изключително изгодна сделка с „Бигла 3“, която му носи печалба от един хитър трик за 109 000 лв., които е странно защо фирмата на практика му е подарила, вместо да му ги вземе На практика, апартаментът му излиза гратис, че и му носи 6-цифрени спестявания.

Сигурно няма нищо общо фактът, че по същото време сестра му от гоцеделчевските села е евродепутат, а от месеци и еврокомисар. Причината за кариерата й е, че в Брюксел се омъжи за мъжката секретарка на сановник на ЕНП, като от миналата година се издигна до мъжка секретарка на шефа на Европарламента, което подбутна и кариерата на нашата Мария. Тя пък нашумя европейски с друга имотна далавера – наемането на апартамент по цени за социално слаби при неин доход 20 000 лв. месечно като евродепутат и 40 000 лв. като еврокомисар.

Освен със строителство и с луксозни имоти, Красимир Борисов Шалев – нейният и на брат й благодетел посредством имоти се занимава и с държавни дела. Той се явява сътрудник по регионално развитие на депутата от ГЕРБ Димитър Гечев.

Факт е, че роднините и бизнесмените от обкръжението на Ангелкова нямат същия размах като тези на депутата Делян Добрев, които успяха да акумулират обществени поръчки за 102 милиона лв, основно в санирането.

От друга страна, мандатът на Ангелкова във властта не е изтекъл и състезанието за най- голямо облагодетелстване от властта все още е в разгара си.

Източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ВИНАГИ СМЕ БИЛИ НА ЯСНО ЧЕ ТОЗИ ТРАВЕСТИТ АНГЕЛАКОВА КРАДЕ И Е ОТ КАЛИНКИТЕ НА МАФИЯ ГЕРБ ВСИЧКО НАЗНАЧЕНО ОТ БОЙКО Е СВЪРЗАНО С МАФИЯТА ТОВА МАФИОТСКО УПРАВЛЕНИЕ КАКВОТО И ДА НАПРАВИ НАКЪДЕТО И ДА МРЪДНЕ ИМА САМО НАРОДНОТО НЕДОВЕРИЕ ЗАЩОТО МАФИЯ ГЕРБ НАПИСА НЕКРОЛОГА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОЩЕ 2013 СЪС СМЪРТТА НА ПЛАМЕН ГОРАНОВ КОЙТО ИЗГОРЯ САМОЗАПАЛВАЙКИ СЕ ВЪВ ВАРНА НА ТОЗИ ДЕН ДОВЕРИЕТО КЪМ ГЕРБ УМРЯ ЗАЕДНО С ПЛАМЕН ГОРАНОВ КОЙТО НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВИМ ТОЙ ЩЕ ОСТАНЕ ЗАВИНАГИ В ПАМЕТТА НА НАРОДА КАТО БЪЛГАРСКИЯ ПРОМЕТЕЙ ОСВЕТИЛ САТАНИНСКИЯ ОБРАЗ НА БОТИСОВ И ГЕРБ НЕГО ДЕН СЕ РОДИ НЕДОВЕРИЕТО КОЕТ НИКОГА НЯМА ДА ИЗЧЕЗНЕ ДОКАТО БОРИСОВ И ГЕРБ СА НА ВЛАСТ НАТО ЕС САЩ ГЕРБ И БОРИСОВ МАХНЕТЕ СЕ ОТ ЖИВОТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЕ ВИ ИСКАМЕ ЗАЩОТО НЕ ВИ ВЯРВАМЕ И ТОВА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ СЛАВА НА БЕЛИКАТА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА РУСИЯ МОЛИМ ТЕ ГОСПОДИ ПАЗИ Я ЗА НАША РАДОСТ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.