ГЕРБ гласували с ДПС, за да изгрее слънцето за българите през октомври

Лиляна Павлова3Ние  гласувахме закона по предложението на БНБ, за промени,  защото те бяха определени от много експерти като „абсолютна цензура”,  каза ексминистър Лиляна Павлова.

Вярно е, че го гласувахме, но то беше на първо четене, когато се гласува „духът“ на закона, а не самия закон. На второ четене няма да го подкрепим.

Павлова се застрахова и обясни, че е абсолютна манипулация тезата за „прегръдка” между ГЕРБ и ДПС, когато двете партии гласуваха ан блок закона. Тя пак повтори, че му гласували духа, а не истинската му част. На второ четене нямало да го приемат. Тогава защо са го гласували изобщо и защо са показали мускули зедено с ДПС, а сега се отмятат, изобщо не става ясно.

Преди няколко дни Бойко Борисов каза, че ще приемат закона, а днес вече ГЕРБ се измята. Както винаги там всяка заповед е предпоследна и оправданията са налице. Лъсването на негласния съюз между ДПС и ГЕРБ веднага накара ГЕРБ да промени позицията си. Вместо да направят нещо за банките, от партията на Бойко Борисов се извъртяха и казаха, че сега пък искали оставката на  управителя на БНБ Иван Искров .

Павлова каза, че  фондът за гарантиране на влоговете не бил  пълен и че в него има само 2.1 милиарда лева, а не 3.6 милиарда, колкото са необходими, за да бъдат покрити парите на вложителите в КТБ.

Освен това ексминистърката предложи всички банки солидарно да извадят пари, за да обезщетят вложителите на КТБ. Лиляна Павлова  заяви, че в моментав  държавата има бедствие,  обаче вярва, че след изборите ще изгрее слънце, което да ни стопли всички преди зимата. Тоест слънцето това е ГЕРБ.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Бурни облаци все повече закриват изгрева на слънцето.Отпадат десетки хиляди избиратели само при една необмислена дума или действие.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.