Борисов Проплака: Турция и Русия ни Прецакаха, защото сме Евро-Атлантици! Ердоган ми се Подигра, че сме Изгубили Всичко!

Борисов гримасаПрецакаха ни!- каза жалостиво премиерът Бойко Борисов. Аз направих психологически анализ на Ердоган и на Путин и разбрах, че България е била пренесена в жертва на техните отношения.

Самият аз бях подложен на огромен натиск и отвън и отвътре. Когато бях в Турция в  Анкара ми казаха: „Изгубихте всичко!“.  И то подигравателно.

Обаче аз не смятам, че сме изгубили всичко, защото съм горд, че  отстояхме евро-атлантическите си ценности, а те са наш приоритет“, заяви  Борисов по време на  среща на представителите на българския бизнес с правителството.

Перманентно невинният ни премиер каза, че двете държави действали против българските интереси. Първо нашите ядрени реактори били пратени  в Турция,  а след това  „Южен поток“ се превърнал в „Турски поток“. Каква вина имаме ние, попита Борисов? За разлика от съседите, ние стриктно  спазвахме приетите санкции срещу Русия.  Направихме всичко, което се изисква, а накрая получихме икономически шамар, защото  устоявахме  своите евро-атлантически ценности, изплака артистично премиерът.

Титаните се блъскат, обявяват ни, че имаме  протурски или  проруски интереси, а ние искаме да защитим просто интересите на ЕС! – каза още Борисов.

Засега не е ясно какво са отговорили бизнесмените на срещата и най-вероятно това няма да излезе в публичното пространство.

Но понеже ние не сме на тази среща, можем спокойно да попитаме:

Г-н Борисов, България суверенна страна ли е или някакъв безмозъчен придатък на ЕС?  Какво означава евро-атлантически ценности?  Съгласни винаги и на всичко в името на химерата, наречена ЕС, която на всичкото отгоре и се разпада?

Не трябва ли една държава първо да има национални приоритети, а след това да хукне да защитава чуждите? Защо се оправдавате с ембаргото, когато то беше наложено доста след като „наритахме руснаците“ и първо се отказахме от АЕЦ Белене, после от реакторите и накрая от „Южен поток“? Санкциите дойдоха чак след това и не ни считайте за толкова късопаметни, та да не помним кое кога се случи!

Да, една държава трябва да има собствена политика и да я защитава.

Полша например прави съвместни проекти с Русия.

Чехия също.

Дори САЩ търгуват тайно с Русия, а санкциите са за замазване на очите.

Ние обаче сме по-големи католици от папата. В името на някаква патологична лоялност към ЕС загробваме държавата си, интересите си, бизнеса си и още не се е родил политик, който да тропне по масата и за заяви: България е преди всичко на българите, а тогава на общото европейско братство.

С колко пари ни обезвъзмездиха ЕС за санкциите, освен с потупване по рамото?

Колко още ще изгубим, докато слугуваме на Юнкер и хората му?

Стига крокодилски сълзи!

За разрива на отношенията ни с Русия е виновен ГЕРБ и само ГЕРБ.

За потоци, реактори, изгубени милиарди от търговия и съвместни проекти – също ГЕРБ!

А да ревете сега, че Турция ни е изпързаляла, е просто лицемерие!

България не вярва на сълзи!

https://youtu.be/pHDwFOnFIMM

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Г-н Министър, имате право! Но? Трябва ли да ревем? И кой е виновен, затова? Вие – българските еполитици от 1944 г. и досега. Защото се угодничите на някого, загърбвайки другият, а после обърнете полюса? Е, кой е виновен, че Русия ни има като бананова република? Кой е виновен, че угодничехте на Анкара и ни третира като слаби дупедавци? Вие – ПОЛИТИЦИТЕ! Тогава, какво цивриш? Ами прецакват ни, защото позволяваме да го правят. Ако бяхтее управници като Йоан Асен, като Тервел, като Симеон 1-ви, като Кубрат, никой нямаше да се ебава с нас. А вие за пари и власт ин продавахте от десетилетия. Кой е виновен. И защо оплюваш Русия и Турция? Те си гонят интереса, но ние не защитихме нашия. За което и ГЕРБ носи голяма вина и досега и другите партии политици. Я попита тия, които сключиха договора, защо не калкулираха ползи и минуси и защо не го направиха а се моткаха да лапат комисионни десетки години? Такава централа се прави за не повече от 4 години до ключ, а вие я моткате и лапкат адвокатите комисионни? И защо държаата да плаща неустойки, а не лично сключилите договора и провалили договора? Ами плащайте от заплатите си вие, политиците! Докога ще третирате държавата като ваша хранилка и ще сключвате смъртоносни за нас договори, а ние ще плащаме с живот и труд вашите престъпления? И какво цивриш, ти даже не беше прочел договора, а се бе изказал, че е неизгоден? И как разбра? Чак, когато се вдигна патардия, хукна да го търсиш и четеш? Това Министър ли е? Това защитник на България ли е, твоето? Ами останалите? Договарят си комисионни и ни прецакват? Ако сте искали централа досега 100 пътие щеше да е завършена. А оня ревльо Румен Петков дето сега се прави на света вода ненапита и плюе, колко години бяха на власт и не направиха централата? Ако имаше нормални ченгета военни и правосъдие в тази държава досега да са осъдени да възстановят лично щетите и до животен затвор, ала няма. Защо изобщо ни разиграаш такъв театър? Ами с такива като теб, Станишев, Желев, Стоянов, Плевнелиев, Първанов и останалите ние нямаме нормален живот от 72 години насам. Преди бяха войни разбирам, а сега в мирно време разсипахте и икономика и закони и нас. Това ли е, което да ти пляскаме и да те вотираме по избори? Три пъти съм вотирал за теб и трите пъти се разочаровах от глупостта си да и вярвам. А за БСП, ДПС, ОДС, АБВ и останалите нямам думи. Дано се появи някоя правилна партия че да се оправим най-сетне, но като гледам не зная коя? Всеки се прави на светец докато не си покаже вълчите зъби накрая.

  2. Петъо,добре е че си разбрал причините за настоящия ни хал.И товаеуспех,а за бъдещето мисли!!!

  3. С типичен за него каруцарско-мутренски жаргон сага се оправдава, че другите – ЕС, Русия и Турция – са били виновни, а ще ни говори за евроатлантическите ценности.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.