Цигарите менте пълни с бурени и тръни- с видео

cigariЦигарите – менте – евтини, но много по- отровни от истинските. Всъщност, даже не могат да се нарекат „цигари”, защото не съдържат нито грам тютюн. Пълнят ги с какви ли не треволяци, които леко овкусяват. Сместа с неясен произход не минава през никаква обработка, което я прави много по- отровна от тютюна. Дори на заклети пушачи им прилошава от една такава цигара. А има и случаи на хора, употребявали ментета един месец, в следствие на което се разболяват от бронхопневмония.

Вдигането на акциза върху цигарите заля страната с всякакви боклуци от Китай, Украйна или Гърция. Някои пушачи минаха на ръчно свиване на папироси. Управниците обаче се усетиха, че приходите от продажбата на цигари не се kontrabandaувеличават, въпреки високите цени. Затова сега умуват дали да не вдигнат акциза и на насипния тютюн. Това ще тласне още хора към отровните ментета.

Освен контрабандата от чужбина, у нас също се произвеждат незаконни цигари. Действащите фабрики не са много, но за сметка на това са добре скрити и не спират да бълват продукция. Обикновено нелегалните заводи се намират в забравени от бога села и паланки. По тази причина антимафиотите трудно ги локализират.

Цигарите менте на Женския пазар идват от Гърция
Цигарите менте на Женския пазар идват от Гърция

Да се направи такава фабрика никак не е евтино. Трябва сериозен начален капитал за закупуването на машини, които обикновено са втора употреба. Донасят се от чужбина на части, а тук се сглобяват. Цените за такъв тип оборудване варират от 500 хил до 900 хил. Ако техниката е нова, сумата нараства на няколко милиона евро. Като се сложат разходите за охранителни мерки, заплати на работниците, транспорт и, по всяка вероятност, подкупи, инвестицията става значителна. Увеличава се и цената на крайния продукт.

Конкуренцията на пазара е жестока. Гърция е най- сериозният противник на родните мутри. Папиросите от южната съседка са по- евтини с около 1 лев от нашенските ментета.

На фона на целия хаос, който се създаде с повишаването на цените на цигарите, дано правителството не реши да вдига акциза на алкохола. skandalno.net

Преди две години мургавите търговци на цигари без бандерол на Женския пазар викаха с цяло гърло, за да привличат клиентите. Днес са намалили децибела, но са си все там. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *