Скритите имоти на президентското семейство

parvanov11През двата президентски мандата на Георги Първанов, семейството му е натрупало доста имоти. Недвижимото имущество е придобито на доста ниски цени. Имотите обаче се водят на името на президентшата Зорка, както и на двамата им сина – Владимир и Ивайло. За себе си Георги Първанов е оставил само къщичка в Перник, както и родния си дом в Сирищник.

Преди три години, Зорка Първанова купува 8 декара земя до село Иваняне, което се намира на 11 км от София. Съпругата на президента получава парцела на преференциална цена – 5 лева за кв.м. По това време обаче, реалната стойност за земя в близкото до столицата село,

Зорка Първанова със синовете си Владимир и Ивайло
Зорка Първанова със синовете си Владимир и Ивайло

 варира между 60- 70 евро за кв.м. Иваняне е в списъка на перспективните райони на Столична община и преди кризата, се планира да приюти компании, които да развиват високи технологии. Зорка купува имота от лекар, който притежава частна клиника в София. Малко след сделката, здравното заведение получава договор с НЗОК.

Първанова, която е родом от Разлог, притежава на свое име и жилище в Пловдив, прехвърлен й като дарение. Президентското семейство е в доста топли отношение с местния олигарх Георги Гергов, който контролира целия бизнес под тепетата.

През 2009 синът на президента – Владимир, става собственик на мезонет в тузарския

Сградата, в която Владо Първанов си купи мезонет
Сградата, в която Владо Първанов си купи мезонет

квартал „Манастирски ливади”. Наследникът на държавния глава получава жилището за 160 хил. лева, доста по- ниска цена от реалната. За да изплаща придобивката си, Владимир го ипотекира. Така всеки месец трябва да внася по 700 лева. В годината на покупката обаче, синът на Първанов няма никакви доходи. Фирмата, в която участва и брат му Ивайло, през 2009 не отчита никакви приходи по документи.

Това не пречи на братя Първанови, отново през 2009, да закупят друг имот – магазин в кв. „Хиподрума” на стойност 120 хил.лева . Просторното помещение е записано като собственост на фирмата им, която не генерира никакви печалби.

За разлика от домашните си, Георги Първанов е доста по- скромен. През 2003, никому неизвестна жена от Перник, прехвърля на името на президента къща с огромен двор в миньорския град.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *