Съвета на Европа изключва България, ако съдебната система не започне да работи – с видео

sadСъвета на Европа заплаши България с изключване. Страната ни е шестата най- осъждана държава от съда в Страсбург от всички 47 страни- членки в Съвета на Европа. Тази позиция е рекордно висока и ни нарежда веднага след Турция, Украйна, Русия и съседна Румъния. Населението на България обаче е в пъти по- малко от това на най- големите страни на Стария континент.

Страната беше официално предупредена от Съвета на Европа, че ако продължава по същия начин, ще последва спиране на финансовите помощи, дори изключване от международната организация.

При разглеждането на дела срещу България в Страсбург много често са откривани повече от едно нарушение на родните

Съдът в Страсбург издал 69 осъдителни присъди срещу България за година
Съдът в Страсбург издал 69 осъдителни присъди срещу България за година

съдебни власти. 69 осъдителни присъди са издадени срещу страната за миналата година, като тенденцията е броят им да продължи да расте.

1348 оплаквания са подадени срещу България в съда в Страсбург. Броят им е съизмерим с тези срещу Франция и Германия, които обаче имат по- малко осъдителни присъди от нас.

Правосъдната ни система се оказа и най- голямата пречка за приемането ни в Шенген. Острите критики дойдоха от най- влиятелните страни в ЕС – Франция и Германия, като към тях се присъединиха Холандия и Финландия.

Миналата седмица докладът за техническата подготовка на България за Шенген беше отхвърлен след отрицателна

Отрицателна оценка получи границата България- Турция
Отрицателна оценка получи границата България- Турция

оценка на границата ни с Турция. Румъния получи „зелена светлина” по техническите параметри. И двете страни обаче все още имат проблеми със съдебната система и корупцията. Всеобщото мнение в ЕС е, че Румъния би могла частично да се присъедини, но тъй като върви в пакет с България, ще бъде отложена заедно с нея.

Очаква след броени дни у нас да пристигнат депутати от Бундестага, които да се проверят отблизо положението в съдебната ни система.

Как роми осъдиха България в Страсбург. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *