Котарак се кандидатира за депутат в САЩ

Котка се кандидатира за сенатор в САЩ

Котарак от породата Мейн – Кун се бори за място в Сената на САЩ, съобщават водещи медии. Той е от окръг Вирджиния и се казва Ханк. Котето влезе в съревнованието на 16 февруари и вече си има сериозен брой поддръжници.

Покъртително и прочувствено е обръщението на котето Ханк, с което призовава избирателите да внимават в чии лапи ще поверят бъдещето на Америка:

„В тежките времена на икономическа криза, невъзможност за изкарване на най-обикновената прехрана и непрекъсната заплаха за гражданската ни свобода, трябва да изберем верния лидер. Ситуацията е много сложна и не трябва да оставяме тази работа в грешните лапи. Точно заради това реших да се кандидатирам за сенатор като представител на Вирджиния” – пишат от предизборния щаб на Ханк и заключват –

„Ако трябва да споделя надеждите си за бъдещето на Вирджиния, мога да кажа само едно гръмко „Мяу!”

Рекламният клип на котето е гледан вече близо 30 000 пъти в YouTube, а Facebook страницата му е събрала повече от 4 000 приятели. Писенцето е потърсило подкрепа и от бившите губернатори на щата Джордж Алън и Тим Кейн. Котаракът – сенатор има тениски със своя лик, стикер, както и акаунт в Twitter. Естествено има и предизборен уеб сайт, чиито сървъри подпушиха от големия брой посещения.

Котка се кандидатира за сенатор в САЩ

Собственикът на котарака – Антъни Робертс споделя, че е стартирал инициативата с Ханк на шега. Той допълва, че всички събрани от кампанията пари ще бъдат дарени на приют за животни.

„По мнението на Ханк, изнамирането на истинския кандидат е много трудно. Той самият обаче смята, че неговите умерени възгледи са точно това, което е необходимо на Вирджиния”

Навярно тук е мястото да припомним, че по време на Местни избори 2011, в България магарето Марко беше на път да спечели място в общинския съвет на Варна. Собствениците на трудолюбивото и честно магаренце  обаче бяха принудени от властите да оттеглят кандидатурата му, защото тя сериозно застрашаваше успеха на някои от най-влиятелните политически играчи в морската столица.

Гласувайте за Ханк:

http://www.youtube.com/watch?v=_6z5zC8W2Mk

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *