Хамас съобщава за смъртта на 13 заложници

Тринадесет заложници, държани от бойци на Хамас, са загинали по време на израелските удари срещу Газа през последните 24 часа, съобщи бойното крило на организацията.

Според Хамас сред тях има и чуждестранни граждани.

Във вторник Хамас обяви, че в отговор на всеки „ракетен удар без предупреждение“ от Израел срещу цивилни граждани в Газа, „Хамас“ ще екзекутира по един израелски заложник. Това заяви официалният представител на военното крило на движението Абу Убейда, предаде Sky News Arabya.

„Всеки удар срещу невинни цивилни граждани на Газа без предупреждение от страна на ционисткия режим в Тел Авив ще бъде посрещан с екзекуцията на един от заложниците и ние ще бъдем принудени да излъчваме тези екзекуции“, предупреди Абу Убейда.

Според него досега „Хамас“ е действал в съответствие с „ислямските традиции“, гарантирайки живота и сигурността на израелските заложници, но от този момент нататък бойците са решили да отговарят на обстрелите по ивицата Газа, с които израелската армия целенасочено избива мирното палестинско население в автономния анклав.

Най-малко 150 израелски заложници, сред които и множество военни, са държани в плен в Газа.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *