Управлението на Кирил Петков – Пълна Катастрофа!

Управлението на Кирил Петков се очертава като тотална катастрофа само 3 месеца след като пое властта. Към момента, правителството на харвардския възпитаник не се е справило с нито една криза от дългия списък с проблеми за решаване, които очерта в началото на мандата си. Заради войната в Украйна кризите у нас продължават да се трупат, а паянтовата му и крайно ялова коалиция потъва.

– Продоволствена криза: Баталните сцени от битките за олио миналата събота потресоха страната. Цените на олиото обаче не се покачват от вчера. Плавното поскъпване започна още през есента. След избухването на войната в Украйна преди половин месец, веднага стана ясно, че ни чака още по- сериозна криза, тъй като страната държи сериозен дял от световния добив на слънчоглед и съответно в износа на олио. И какво направи правителството по въпроса …. НИЩО. Корнелия Нинова обяви, че държавата имала запаси да залее пазара. Но така и не си мръдна пръста да спре спекулата, за да предотврати съботния резил, който коства и един човешки живот – на пенсионер от Бургас. От правителството обявиха, че било нормално в условията на война в близка държава, у нас да има инфлация и спекула, и това безспорно е така. Управляващите заявиха, че ще похарчат 1 млрд. лева, за да закупят зърно в резерв. В същото време успокояват народа, че страната е презапасена със зърно за 2 години. Но защо тогава ще купуват още – не стана ясно. На нас обаче ни е ясно – купуват тези излишни количества не за да ударят спекулата на пазара, а за да го изтъргуват после спекулативно навън. Би било чудесно ако печалбата от тая далавера отиде за народа, ама надали.

– Енергийна криза: 58% поскъпване на природния газ поиска  „Булгаргаз“, чието новоизбрано ръководство се състои изцяло от кадри на Кирил Петков и Асен Василев. Седмица преди битките за олио, имаше всенародни борби за евтино гориво. И тогава управляващите ни успокоиха, че нямало да има криза с горивата, че държавата имала достатъчно запаси. А причината горивата да поскъпват била заради войната в Украйна – тоест временна. Нищо, че цените на горивата започнаха да се увеличават още от есента. Управляващите явно не са забелязали и тази тенденция. И не на последно място, какво ще се случи със сметките за ток, след падането на мораториума, което трябва да се случи в края на март – отново мълчание от страна на управляващите.

– Кризата с бежанците от Украйна и извеждането на българите от зоните на конфликт там: В първите дни на руската инвазия правителството едва- едва организира няколко автобуса, които получиха героичната задача да изведат 250-те хиляди бесарабски българи от горещите точки на конфликта в южна Украйна. Хаосът в организацията беше тотален и много българи, озовали се на неподходящото място в неподходящото време, разкриха, че посолството ни там нямало информация даже кои гранични пунктове са отворени. Не е ясно в крайна сметка колко души успяха да изведат Киро и приятели чрез организиран транспорт, но е факт, че почти всички бежанци и завърнали се българи, са го направили със собствена организация и транспорт. Към момента държавата все още не изплаща на хотелиерите по 40-те лева на ден за настанен бежанец. Бежанците (основно майки с деца) масово не разполагат с никакви пари, освен с украински гривни, които обаче не могат да обменят, тъй като не се приемат никъде. Вече десет дена няма решение по казуса. Правителството обяви, че чака хуманитарна помощ от ЕС за бежанците, но кога ще дойде, не е ясно. Ясно стана обаче, че за три месеца фискалният резерв на България е намалял с 4 млрд. лева, а къде са парите – е това се оказа най-голямата загадка.

– Финансова криза: България все още няма приет бюджет за 2022. Очакваше се той да влезе в сила от април. „Заради войната“ обаче управляващите си го върнаха на трупчета, за да го актуализират. Но към момента все още няма никаква информация какво се случва с него. А че връщането на бюджета не е заради войната, е повече от ясно, защото тя, голямата инфлация, тръгна преди войната. Както споменахме по- горе, по данни на БНБ фискалният резерв на държавата е намалял в периода 15 декември 2021 – 7 март 2022 с 4 млрд. лева. За какво са похарчени парите, няма информация. Междувременно стана ясно, че второто служебно правителство на Румен Радев е изтеглило дълг на стойност 3 млрд. лева през август. Общо 7 млрд. лева са в пълна неизвестност – и онова, и това правителство не дават информация за какво са ги изхарчили, а в същото време Киро отказва да даде пари за извънредните разходи, свързани с войната в Украйна.

– Съдебна криза: След началото на войната в Украйна, управляващите съвсем забравиха за обещанието си да свалят Иван Гешев и да направят съдебна реформа. Правосъдният министър внесе във ВСС искането си за оставка на Главния прокурор, но то отново бе оборено със съдебни хватки. Управляващите вече и дума не обелват за съдебна реформа- да, няма как да е приоритет точно в момента, но не се виждат дори наченки или намерения за работа по бъдещото й осъществяване.

– Здравна криза: Под натиска на „Възраждане“ Кирил Петков побърза да отмени зеления сертификат, въпреки че първоначално твърдеше, че това ще стане при поне 60 % ваксинирано население. Е, процентите ваксинирано население така и не мръднаха от онези митични 30 %, но като се има предвид, че и пандемията е измама, тук Киро се справи добре. С военната си операция в Украйна д-р Путин просто изби всички коронавируси. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКИЯ НИ РОДЕН БРАТ И ДАНО СКОРО ДА СТИГНЕ В БЪЛГАРИЯ ДА СЪЗДАДЕ РЕД А ДАНО АМИН

  2. Какво е управлението на Радевия хубавец за стратегическия ни (партньор) няма никакво значение, а това че се правим интересни, от Щатите пристигат да не стегнат въжето около врата и колкото войски искат , толкова ще вкарат. Както е казвал проф. Иво Христов ние сме една територия,подмандатна, много удобна за разполагане на ам. войски срещу Русия.Не смея вече да си помисля какво очаква бедния ни народец.

  3. Земеделските гешефтари изнасят качествената пшеница, за да правят пачки .
    . . . . .
    А Киро Простото ще внася фуражна пшеница, за да храни българите и то . . . на Харвардска цена !
    . . . .
    Цената на хляба ще расте докато ни управлява Сорос Хунтата !

  4. АЛО, ЛАПНИ ШАРАНА КИРИЛ ПЕТ-КОВ, ГЛЕДАШ КАТО ИЗТЪРВАН ЗАЕК. УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ НЕ Е ЗА ТВОИТЕ УСТА БЕ ХАРВАРДСКИ ОБЕСЕНИКО. ТВОЯ ПУЦ И ДИПЛАМА НЕ СТРАДА ЗА ХУЙ, НИ ХУЙ,Я …

    КАКВО Е ИКОНОМИЧЕСКО ОБРАЗОВАНИЕ В ХАРВАРД И БЪЛГАРИСКИЯ ИНСТИТУТ „КАРАЛ МАРКС“ НА КОЙТО МУ МАХНАХТЕ ИМТЕО НА НА ЗАПАД ГО УВАЖАВАТ И ИЗУЧАВАТ ДАЖЕ МУ ЧЕСТВАХА 200 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО МУ !

  5. Той и третия райх вкарваше каквото си войски искаше. Накрая, обаче, дойде горският и ги разкара. Фашизмът в България не е от вчера. Време е за денацификация.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *