Украински лекар: Загубите ни са много по-големи от тези, които съобщи Зеленски. Ако не ни докарат телата, не ги броим за убити

Загубите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са много по-големи от тези, които съобщи президентът Владимир Зеленски. Това заяви медицинският директор на Първа доброволческа медицинска болница „Николай Пирогов“ Светлана Друзенко в интервю за вестник „Гардиън“. „Ако не ни докарат тялото, ние не потвърждаваме смъртта и убития продължава да се води жив“, обясни тя методологията за изчисляване на загубите на украинската армия.

Д-Р СВЕТЛАНА ДРУЗЕНКО, Сн. „Гардиън“

„Гардиън“ посочва, че много от хората, работили с ранени войници, смятат, че броят на жертвите вероятно е десетки пъти по-голям от официалната оценка. Светлана Друзенко смята, че украинските власти трябва да се откажат от опитите да си върнат загубените територии, за да спасят живота на войниците. „Всички са уморени. Нашите западни партньори са уморени. Песимист съм относно победата на Украйна в конфликта. Или съм по-скоро реалист“, казва тя. „Не виждам светлина в края на тунела“. Друзенко отбеляза, че спасяването на живота на украинските войници е по-важно от връщането на територии.

На 25 февруари Зеленски каза, че украинските въоръжени сили са загубили 31 хиляди убити военнослужещи от февруари 2022 г. насам. Той добави, че не може да каже броя на ранените и изчезналите. На 27 февруари руският министър на отбраната – армейски генерал Сергей Шойгу съобщи, че украинските въоръжени сили са загубили повече от 444 хиляди души по време на специалната военна операция, добавя ТАСС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. В този случай парите за техните заплати и премии остават за разпределение между командирите и висшето командвяане! Затова Зиля не желае да се обявяват загубите. Този механизъм за забогатяване но свитата на Зиля бе обявен още през първата година на войната от разследващите европейски специалисти по въпроса за корупцията при укрите!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *