Ужас! Секретният План на Москов Лъсна: Забранява на Хората от Провинцията да се Лекуват в София и Чужбина! Избива Онкоболните!

Москов голямаД-р Петър Москов оцеля след вота на недоверие и бе спасен от своите / РБ, ПФ и ГЕРБ/, но въпреки това зловещата примката около врата му надянаха не други, а собствените му колеги – медиците.

Те внесоха в съда така наречената здравна карта и тя няма да влезе в сила, докато магистратите не се произнесат.

Тази карта изобщо не е обсъждана с нас, каза  д-р Николай Болтаджиев, който е шеф на УС на Сдружението на частните болници. Москов си прави някакви негови неща, качва си ги на сайта на министерството и започва да ги смята за готов нормативен акт, но нещата у нас не бива да стават така.

Първото, което тази здравна карта ще направи, е изгонването на доказани специалисти от България.  В момента те работят в различни лечебни заведения, имат си пациенти и достатъчно работа. Но при закриването на 28 /забележете – 28 болници!/, тези добри специалисти ще останат на улицата. Голяма част от тях ще тръгнат за чужбина, някои и без това имат оферти и България буквално ще осиротее – ще остане съвсем без лекари! И без това те не достигат, защото годишно емигрират по около 500. Москов просто ще изгони останалите. Тогава кой ще лекува пациентите, или здравната каса ще поеме лечението им в чужбина?!?, пита Болтаджиев.

В същото време доста безотговорно министърът обеща, че онкоболните българи  вече няма да се лекуват в чужбина, тъй като у нас имало достатъчно болници и специалисти. Лошото е, че няма да имат избор и в България. Касата ще разпределя парите само по райони, което значи, че пациент от Бургас, може да се лекува само в Бургас, пациент от Ямбол – в най-близкия град с онкодиспансер. И дори да иска да отиде при специалист от Стара Загора, Плевен или София – няма да може, тъй като ще е жертва на здравната карта и лечението му там няма да се поема от касата.

По този начин се връщаме години назад, когато хората нямаха избор и се лекуваха там, където живеят. И си носеха чаршафи, чинии, лъжици и даже храна, за да не затрудняват персонала. Ако искат да бъдат лекувани в София например, ще трябва да си плащат. За чужбина пък даже и дума не може да става. Болните се закрепостяват. И там където живеят – там ще се лекуват, там и ще изкарат остатъка от живота си…

Д-р Болтаджиев издава и още един капан в реформата. Ще има седмични, а не месечни лимити за приемането на болните. Ако те бъдат запълнени, онкоболните ще трябва да чакат с месеци да се намери пролука да ги лекуват. А забавеното лечение води до тежки усложнения, даже до смърт. Ще се ограничи и намали и броя на химиотерапиите, което пък е пълен геноцид върху заболелите. Очевидно е, че с реформата на д-р Москов здравеопазването ни вече тотално се превръща във фарс .

КОМЕНТАР НА SKANDALNO.NET:

Е, то държавата ни е фарс, така че какво да очакваме от министрите й?

Закрепостяването на болните означава за някои – лошо лечение, за други – смърт.

В същото време министри и депутати се лекуват на държавни разноски в елитни европейски клиники.

За тях може – за народа не може!

Защо, господин Москов?!?

Нали парите уж вървят с болния, а не той след парите?

Защо правите насила обратното?

Ако целта е редукция на българското население, то отдавна се е саморедуцирало. Още ли искате?

Пожалете поне тези, които се борят да живеят! Тук!

Толкова ли ви е трудно?

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/2T7eJ4pSXvk

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

30 коментара

  1. as pak sam za

    Moskov e pich

    wseki region da im swoi kadri e ok

    a sas yatwarianeto na bolnicite se potencira chastnata praktika i iniciativa

    i towa e ok

    malko e ludichak

    no ne ni triabvat tolkowa bolnici i uniwersiteti

    • Дано да се разболееш от рак и да си октанеш там където си, ко ще и милиони да имаш, да се лекуваш на вън. Да ти забранят да напуснеш страната и да си изсъхнеш у вас..тъпак, малоумен !!!

  2. ТОЯ ПРЪВ ТРЯБВА ДА ОБЕСИМ , АКО ТОВА Е ВЕРНО !!!!!!!!! ЦЯЛАТА ПРОВИНЦИЯ В СОФИЯ , ПРЕД ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО И ТАМ ЩЕ ГО РАЗКЪСАМЕ И ОБЕСИМ , ЗА НАЗИДАНИЕ!!!!!!

    • Не е пич а малоумник,но не е виновен той а ние че търпим тъпанари да ни управляват

  3. Този е антихрист,няма страх от Бог,но нищо не остава не наказано. Да се маха по-скоро докато не е уморил цяла БГ.

  4. Отврат по добре да си сложа два акумулатора на врата и в Дунава, диабетик съм и утре ако му хрумне нещо за инсулините съм мъртвец………. Направо се съжалявам на 27 съм

  5. Имам чувството, че здравния министър е със сериозно психично заболяване или се дрогира. Не му пука за болните, а само за поста си.

  6. ne toi e vinoven a na parvo miacto nie 4e izbirame 4engeta i pojarnikari c promiti ot kumonizma mozaci a toi e porednata ma6a na boiko kakto be6e diankov i drugi takiva a glavata na mafiata e camia premier a ne clugitemu

  7. Добре де защо купуват съвременни атарати само в най-големите градове да не кажа само в София.
    А после като се лекуваме в провинцията. Това е геноцид. С моите здр. вноски да си накупите апаратура и после да ме ограничите в избора ми.

  8. Българи, не търсете вина за идиотските ви министри нито в циганите, нито в турците, нито в марсианците. Министрите ви са продукт на вашата престъпно-мафиоско-червена паплач, нападнала нещастна България приз 1989 година, с единствената цел да я унищожи.
    А този, с московското си име е възможно най-лудия, на когото му е възложена възможно най-тежката задача: да ускори изтреблението на българския народ, защото няма време и идиотското правителство на идиотите, начело с КОИ? трябва да си свърши поетите задължения в срок.
    БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ БЪЛГАРИТЕ!
    От другите тя се е опазила.

  9. Това и при бай Тошо го нямаше! Лекуваха по райони до диагностицирането и после даваха направление за Варна или София, където имаше по-добра апаратура за съответното заболяване. Сега апаратурата в София, но ще си плащаме. Изроди!

  10. Ох , как ми се иска ама сега на часа да го гръмна тоя хайдук !

  11. никъде по света няма такава дискриминация,като сме от провинцията не сме ли хора,не искаме ли и ние да живеем или само вие ще имате това право доктор Москов,няма ли да ви бори съвестта ако имате такава

  12. Ami neka mi vyrne vsi4ki zdravni osigorovki koito sym platila prez godinite,4e kato mi se nalogi da se lekuvam da otida kadeto smetna za dobre.

  13. Защо след като сме здравно осигурени и никой не ни пита искаме или не да се осигуряваме , сега ще определят кой къде да се лекува. Всеки осигурен трябва да има пълното право да избере къде желае да се лекува. Това е ДИСКРИМИНАЦИЯ . Не може всички да живеем в София . По една или друга причина и обстоятелства трябва да има хора в провинцията по селата. Какво правим ние тези дето сме в тази част от България. Всеки казва специалистите ,апаратурата и още и още е в София . Защо го правите господа? ЗАЩО?

  14. Лудостта на този изверг може би ще закопае цялото правителство. А дано…но то зависи от нас и от това колко ще си мълчим и ще си траем. В Пловдив от 300 легла за онкоболни предвижда да остави едва само 20.

  15. Спокойно, граждани и селяни! Само след няколко месеца ще въведат и жителството и който няма Софийско – да си се лекува с билки на село! А който на село има пушка – да я почисти и стегне, че явно скоро ще му е нужна!

  16. Тоя в очите ни казва – МРЕТЕ, а ние само си чешем езиците по форумите.

  17. Някои се мислят за богове но не са безсмъртни откачат и превъртат от власт!

  18. ДОБРЕ – г-н МОСКОВ !!! СЪГЛАСЕН СЪМ – ПРИ – ПОЛОЖЕНИЕ – ЧЕ – ВСИЧКИ – ПРИХОДИ – ОТ – ДЪРЖАВАТА – НЯМА – ДА – ВЛИЗАТ – В – СОФИЯ – !!! ЯСНО !!! ОСТАВАТ – ЗА – ОБЩИНИТЕ !!! МИСЛЯ – ЧЕ – ДОБРЕ – СЕ – ИЗРАЗИХ !!! ПРИЕМАШ ЛИ – г-н – МОСКОВ !!! ДА ИЛИ НЕ !!! ЧАКАМ – ОТГОВОР – ОТ – ВАС !!!

  19. tozi e lud,triabva da bade vkaran ne v psixiatria a v zatvor,ami toi izobshto niama nikakva ideia kakvo pravi,ami gospodin4o ako otidesh v provintsiata i se razboleesh ,triabva da te ostaviat da umresh ,tai kato dokato otidesh do sofa pak shte s umrial.kogato ne mojete da reshite koe e po dobro za Balgaria ,ami vie kakvo pravite tam v ministerstvoto,mirishe mi na drugo,okradaxte naroda,ne vi stigna ,sega iskate da go ubiete
    ,i pak niama da vi stigne,interesno mi sledvashtoto koe shte bade

  20. kajete na Moskov sam da si prochete prisadata!
    Ne go li e sram da pie na horata ot kravchicata i da im qde ot paricite?
    Kak moje da se zove doktor,tova chudobishe?
    i se e klel da pomaga na horata?
    Vsi4ki trqbva da si hodqt, i da pobarzat, 4e vlaka za Karlukoa tragva.

  21. Ще ви избива разбира се и по зле ще става. Такъв тъп и овчи народ не бива да живее !!! Протестирахте за 1000 000 000 лева, че и внуците щели да ги връщат сега изтеглиха 50 000 000 000 и всичко се подминава тихомълком. Само плачат, че няма пари. Ами онзи гений Дянков, защо не върне откраднатия резерв, милиарди открадна този психопат, резултат… нищо.

  22. Защо роптаеш българино?Москов не мисли за вас а вие мислите ли?че кого спаси тази химиотерапия?…..все още ли не сте разбрали че единственото което правят е да ви оберат парите преди да се явите пред Свети Петър

  23. Доктор ти не си никакъв доктор .Как може да се подигравате с онкоболните ще забранявате лечение в софия или чужбина кой сте вие алоооо.Защо не се гръмнеш.Защо не идеш да видиш как се мъчат болните в онко болниците и най вече дечицата и ще забраняваш ,че чак и с закон ти си луд

  24. До ИМЕ: Тоя малоумник е болен от рак, обаче се лекува в Германия! Ако един ден преседи в Раковата болница в София, ще се откаже да живее. Болните ги правят на маймуни. Стоят с часове, от сутрин до вечер, за да чакат за прегледи. А до химиотерапията се стига чак по обяд или след обяд, щото на ден чакат по 70-80 болни. И това е в София. Не ми се мисли какво става в провинцията. Аз съм болна от рак и знам какво изживявам всеки път, когато трябва да отида на химиотерапия или дори на скенер или друг преглед. Чакането е от 7,30 сутрин до късния след обяд.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *