Путин пред Г-20: Войната в Украйна е трагедия, трябва да я спрем (С ВИДЕО)

Русия е „готова за преговори“, за да се сложи край на „трагедията“ с войната в Украйна. Това заяви руският президент Владимир Путин в свое обръщение към виртуалната среща на Г-20, съобщи в. „Гардиън„.

„Някои от западните колеги вече заявиха в речите си, че са ужасени от „продължаващата агресия на Русия в Украйна“. Да, разбира се, военните действия винаги са трагедия. Конкретни хора, конкретни семейства и страната като цяло. И, разбира се, трябва да помислим как да спрем тази трагедия“, каза той.

Путин припомни, че Украйна, а не Русия, е отказала да преговаря и се е затворила за такъв диалог, докато Москва винаги е била готова за него. Той подчерта, че страната му никога не е отказвала да участва в мирни преговори с Киев, но напомни, че украинският президент Володимир Зеленски със заповед е забранил да се водят такива преговори.

Руският лидер заяви, че инвазията е била необходима, за да се противостои на „държавния преврат“ в Украйна и на убийствата и репресиите, на които инсталираният от Запада киевски режим е подложил руското население в Южна и Източна Украйна. 

Пред Г-20 Путин увери, че Русия изпълнява всички свои международни ангажименти и договори по отношение на износа на храни и енергия.

По думите „колосалният стрес“, който изпитват световните икономики в момента, не е по вина на действията на Русия в Украйна, а на действията на Запада и по-точно заради „безотговорната макроикономическа политика на някои страни от т. нар. Колективен Запад“. Той посочи, че е необходимо да се помисли как да се спре трагедията в Украйна.

В речта си Путин засегна и по-широки геополитически въпроси, отбелязвайки, че голяма част от световната икономика в момента се измества към Азия и Африка, което значи че световната тежест особено на азиатските държави, нараства и ще продължи да нараства. Той заяви, че Русия е изпратила безплатно зърно в Африка и подчерта, че Русия винаги е помагала продоволствено на най-нуждаещите се страни от Глобалния юг.

ВИЖ РЕЧТА НА ПУТИН

ВИЖ ВИДЕОТО:

За двуличието на Запада

„Разбирам, че тази война, загубата на човешки живот не може да не е шокираща. А кървавият преврат в Украйна през 2014 г., последван от войната на киевския режим срещу народа му в Донбас, в Източна и Южна Украйна? Нима това не е шокиращ? А изтребването на цивилни граждани в Палестина, в ивицата Газа днес, това не е ли шокиращо? А фактът, че лекарите в Газа трябва да извършват операции на деца – операции със скалпел по детските тела без упойка, защото упойки няма – това не е ли шокиращо? А фактът, че генералният секретар на ООН заяви, че Газа се е превърнала в огромно детско гробище – не е ли шокиращ?“

За трансформацията на световната икономика

Коментирайки световната икономика, руският лидер отбеляза, че тя е в процес на големи трансформации. Появяват се нови центрове на развитие, а дейността се премества от САЩ и Европа в регионите на Азия, Африка и Латинска Америка. Ситуацията изисква колективни консенсусни решения, отразяващи интересите и мнението на по-голямата част от международната общност – а това е Глобалният Юг.

„Колосалният стрес, на който е подложена световната икономика, е пряко следствие от необмислените макроикономически политики на западните държави. Безотговорното печатане и вливане на трилиони нови долари и евро в световната икономика, в световната банкова система, предизвика рязко покачване на световната инфлация, а от там и бързо нарастване на цените на храните и енергията. Именно тези действия на САЩ и западните им партньорски държави са в основата на днешната световна икономическа криза, а не нашите действия или опитите ни да въдворим справедливост в Украйна. Не.“

В резултат на тези западни политики най-много пострадаха най-бедните страни, подчерта президентът.

За стъпките за преодоляване на днешната световна икономическа криза

„За да се възстанови отвореното и взаимноизгодно сътрудничество между държавите, е необходимо да се оптимизира системата за глобално икономическо управление, на първо място да се рестартира СТО в нейната цялост, включително арбитража – посочи Путин.
Освен това е необходимо да се увеличи ролята на развиващите се икономики в международните финансови институции като МВФ и Световната банка, за да се използват техните ресурси в полза на развитието на наистина нуждаещите се страни.“

„Готови сме да работим заедно за решаването на тези неотложни задачи в рамките на Г-20, както и на други международни институции. Включително – в рамките на асоциацията БРИКС, чиято тежест и влияние, разбира се, нарастват, това е очевидно, особено като се има предвид процесът на нейното разширяване.“

Участието на Путин във виртуалната среща на Г-20 е първото по рода си събитие от доста време насам, на което Путин се среща със западните лидери.

Ден преди това Путин участва и в извънредната онлайн среща на БРИКС, свикана по повод израелско-палестинския конфликт. Там той призова страните от групата да подемат инициатива за постигането на окончателно мирно решение, предаде Ройтерс.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

12 коментара

  1. Видяхте ли как убиха бременната кобилка на наши сънародници от с.Разград?!
    Има клип- маскирани, жандармерия, белите космонавти- нелегитимирани- нахлуха въорежени и им убиха животинчето!
    Да- няма връзка с темата, ама има- същото ни готвят!
    Днес кобилката- утре ние!
    Какви са тези изчадия адови!
    Проклети да са маскираните убийци!
    Моля ви- дайте гласност! Разпространете случая. Търсете им отговорност.
    Не може да оставяме братята си.

    • Сигурно са били мъжете в черно (тайната полиция на елита (глобалистите) ) !

  2. Унинието и отчаянието са грях.
    Оказвайте съпротива. Искайте нахлулите в домовете ви да се легитимират. Не ги допускайте- това е престъпление! Снимайте, обадете се на приятели, на който се сетите, вкл. полицията- да изготвят протокол с имената на маскираните “лица”!
    Запишете им имената- ако се легитимират. Те са съучастници в престъпление!
    Ако откажат да се легитимират- не ги допускайте по никакъв повод до неприкосновеността ви!
    Най- важното- снимайте ги! Разпространявайте в мрежите!
    Давайте гласност!
    Поименно- да се знаят престъпниците и съучастниците им.
    А тия космонавти, които убихте бременната кобилка- не знаете какъв гняв Божий си навлякохте!
    Конят е духовно свързан с българина!
    Вие- безродници, не го знаете.
    Но гневът му ще се стовари върху вас и цялата ви измет!

    • Мина няма Бог, в смисълът който ни дават църквите, институциите и т.н.
      Има Творец или Създател, който(които) създават вселени с определени закони….

      • Мисля, че първо са химично-физичните процеси, а след тях и биологичните процеси се появяват при определени условия, а вярата е духовност.

      • Има Бог!
        И неговият Син е бил реална личност.
        Когато разберете всичко, което крият от нас!
        Няма да налагам мнението си- но толкова неща крият, че ви е бедна фантазията.
        Затова ще изчакам- прекалено рано е. Ще го отхвърлите.
        Бъдете благословени и нека армията МУ от Архангели и Ангели- Хранители ви пази!

  3. Космонавтите- които убихте животинчето!
    Едните- преоблечени в черно.
    Другите- преоблечени в бяло!
    Всички вие сте слуги на дявола!
    Проклинам ви- да бъдете проклети и да горите в ада- всички служители на мамона! Да изгорите в ада до девето коляно!
    Убихте бременна кобила!
    Конят е духовната ни връзка с Бог- затова убивате конете!
    Проклети да сте! Убийци!

  4. В нашия свят- няма място за играчи!
    Нито за слуги на мамона!
    Ще изградим заедно този свят- в него децата ще бъдат на първо място!
    На второ място и на почит и уважение- ще бъдат възрастните хора- които сте дали живота си за нас. Благодарение на които ни има!
    Този свят ще се основава на взаимна почит и уважение. На грижа към ближния.
    Държавата- която не е бедна- ограбена е- ще ви изплаща дължимото- което е по Божественото право!
    Вие сте достатъчно богати- благодарение на предците ни.
    Просто трябва да се събудите и да си вземете това- което ви е дадено по наследство.
    И да предадем нататък- да изпълним дълга си към поколенията.
    В нашия свят- вие ще бъдете спокойни за утрешния ден и за децата си!
    Ще имате сигурност, подслон, енергия, храна- ще можете да творите, да се забавлявате, да си почивате- без да се тревожите за насъщния.
    Запомнете ми думата- това ще стане.
    Мили хора, мили майки, мили родители.
    Помнете- ще бъде!
    Не знам кога точно- но ще бъде!
    Амин!

  5. ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА САЩ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СПРЕНИ,
    С КАКВОТО ТРЯБВА-ДОРИ И ПОСЕЙДОНИ.

    • Да, но и престъпленията на Путин, Лайнен, Си и т.н. Всички са от един отбор, но играят – лошото ченге и доброто ченге !

      • И ти си дълбок като котешки гъс !

  6. Животът ни е даден храбро да го защитаваме. Във войната с нацистите когато Червената армия достигнала държавните граници на Съветския саюз, г-н Сталин наредил абитурентиите от набор 1925 да не отиват на предната линия на фронта, те не били оставили поколение, а в тила. Така предотвратил голяма яма за народа и впоследвали години всички следващи набори поголовно минавали в казарма, и студентите. Г-н Зеленски пропаст изкопа за народа си

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *