Проф. Минеков се дистанцира от „Отровното трио“: Не бях на площада, за да вляза в политиката! Бабикян и Хаджигенов дължат обяснение на протестиращите!

„На площада ние бяхме в качеството си на граждани, но след като заемеш политическа позиция, ти вече не можеш да си изразител и обединител на това разноцветно и разнопартийно гражданско общество. Още от първите дни протестиращите ни обвиняваха, че възнамеряваме да правим партия с Мая Манолова и Мария Капон. През цялото време отричах това да е истина, а ето че точно това се случи“. Това заяви днес скулптурът проф. Минеков от „Отровното трио“ в предаването „ЕвроДикоФ“ по тв. „Евроком“ и така сложи черта на отношенията си останалите двама от „Триото, които cфoрмирaхa пoлитичecкa кoaлиция c Мaя Мaнoлoвa зa прeдcтoящитe пaрлaмeнтaрни избoри.

Бабикян и Хаджигенов решиха да влязат в политиката, но това не е моят път, защото ние едно говорихме на площада, а сега те двамата друго правят“ обясни проф. Минеков.

„Искам да съм гражданин. Има голяма разлика в това да си гражданин и политик. На площада ние бяхме в качеството си на граждани, но когато вземеш политическа страна, ти вече можеш да представляваш само една малка част от това гражданско общество, но вече нямаш моралното право да си организатор на граждански протести“, сподели откровено професорът.

„Аз не бях на площада, за да стигна до този политически формат. Още от първите дни имаше много обвинения, че ще направим партия, имаше обвинения, че около нас най-често се вижда Мая Манолова, че ще използваме регистрацията на партията на Мария Капон, че ще ни финансират американски фондации… През цялото време аз отричах всички тези приказки и сега излиза, че съм излъгал хората. Не съм имал намерение да се занимавам с политика, нямам такова и сега. Така че обясненията да ги дават Бабикян и Хаджигенов“, каза още той.

„Това, което ще ми липсва е, че след тази политическа авантюра на останалите двама от Триото, ние повече няма да може да се върнем на площада, никой няма да ни иска“, сподели с горчивина Минеков.

Коментарът на Скандално.нет: Браво, Минеков, ти си достоен мъж!

Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *