Проф. Иво Христов: Учете китайски, Поднебесната империя е в 22 век, там милиард и половина творят новия свят (С ВИДЕО)

Умишлено крият от вас истината за огромния технологичен и цивилизационен скок на Китай. Страната на Си Дзинпин е вече в 22-ри век. С очите си видях защо Западът трескаво прави всичко по силите си, за да спре Китай. Там 1.5 млрд. творят новия свят.

Ето какво още разказа проф. Иво Христов пред журналиста Васил Василев след двуседмичната си визита в Китай:

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

19 коментара

  1. Според Иво Христов, китайците са велики, а българите не чак толкова :)
    Дори да речем, че е прав, чуждопоклоничеството не е за мен.

    • Разликите между нас и тях са само две. Едната е, че тук „аз“ е център на Вселената, а те го оставят винаги в размера на някакво „ние“ и втората, че те от много националности са направили единна нация, а ние обратното сме нароили съседи и дори врагове от една първонародност.

      • Разликата е, че в една НЕдържава – колония чужденци ти възпитават децата и народа, за да се стегне до това положение.
        Да нароили сме много държави и съседи, но това е отново благодарение на чужда помощ.
        Лошото е, че и вътрешни помощници имат доста, такива отричащи се от православието, заради един кирлив поп ….. и залитащи по чужда вяра.
        Едно е да си на майната си, съвсем друго да си на балканите, където всеки има интерес.

      • Върти го, сучи го, то все на Православие го избива. Вярата, Фъки, е лично нещо и няма чужда и наша, има близка до собствените виждания и далечна от тях. Нищо в твоята „черква“ не ме впечатлява, а ти как успяваш хем да махаш сабята, хем да подаваш бузата, не знам!

      • Ми това е причината да ни избиват, ама как удобно си пропуснал първите изречения. :)
        Освен това нямам моя черква, къде прочете, че се мисля за Бог, създаващ религии? Не съм казвал и че съм безгрешен, за да не въртя сабя.
        Въобще не го пиша да впечатлявам теб или останалите друговерци, просто изчезне ли православието, изчезва България. И сега не се хващай, че ще има българи и след това. Да ще има то и индианци има все още, но в резервати…
        Хората с фрагментна визия все се правите, че не виждате цялата картина.

      • Отивай да целуваш ръката на бъдещият патриарх Николай Пловдивски, той ще да е баш българинът, когото чакаш!

      • Като привърженик на монархията ми е малко странно да ти обяснявам, че Китай има различен строй от нашия – капиталистическо-колониален. Сигурен съм че тук има по-умни социалисти и комунисти от мен да ти го обяснят това. Но всичко това, за което говориш го имаше в България при оня лошия социализъм, който наричат комунизъм.
        При капитализма – благозвучно наречен демокрация е нормално хората да се изяждат помежду си, да се мразят, и да има „АЗ“.
        Но нищо вие си вярвайте, че българите са лоши хора – второ качество, пък турци, китайци, марсианци ни превъзхождат …. и как като сменят разБойко, шиШи, кирчо, костадин …… ще цъФнем и вържем.
        Който не разбира, че докато не се смени колониалната система, все по зле ще става си е за негова сметка.

      • Хайде преди още да умуваш, гледай пак видеото, под което коментираме. Там ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ ти обясняват, какво е Китай! Другите брътвежи, няма да коментирам!

    • Гледах го на живо и останах впечатлен като индианец от лъскавите английски дрънкулки. Вече съм готов да продам народа си, държавата си, езика си, азбуката си , историята си, религията си ………… убедих се, че всички българи трябва да бъдат избити и Родината ни да се насели с китайци.

    • Дори само за това, че ти ще можеш да комуникираш с милиард други хора, а в обратният случай те само с милиони, намаляващи ежедневно. Разликата е като между панорамен прозорец и шпионка.

      • Брех да му се не види и китайците …. :)
        Като са толкова велики, как така не са спечелили нито една война тия храбри и умни люде?
        Кой където ги хване, все бой ядат, за последно май беше миниатюрен Виетнам.
        Работата не е в количеството хора за комуникация , а в тяхното качество.
        Иване, извинявай ама малко ми приличаш с тези изказвания като член на БСП, които се дупят от край време на куцо и сакато.
        Аз обаче вярвам повече на Аристотел, който казва, че приятелят на всички не е приятел на никого.

      • Да разбираш някого Фъки, не означава да си му приятел, това първо и второ ако разбираш езика на враговете си, с една стъпка по-близо до победата. Не не искам китайците за врагове, нито езикът им е лесен за говорене и още повече за писане, но това е принципната позиция, да можеш да комуникираш.

      • Къде го подкара, заради афоризма на Аристотел. :) Нямам никакво отношение към китайците или езика им. Въобще не ми пука за тях, за да ги смятам за врагове или приятели.
        Иво Христов, като всеки близък до БСП историци, лекичко прави раздувки за величието на тази нация и се възхищава, както и на турция…… само защото в момента са по-многобройни и съответно по-силни.
        Да се прекланям на чужди племена, нещо не ми е в кръвта, най малкото, защото утре може да ядосат не, който трябва и да се окажат по-слаби от нас.
        Та както в предното мнение написах, по-добре да комуникирам с 10 умни българина, отколкото с 1 милиард не до там умни жълтура, с чиято цивилизация нямам нищо общо.

      • „I am who I am“ – нали се сещаш от кой е цитата?

        От младини се чудя на хора, които си падат по чуждото и презират това, което са. Не твърдя, че българското е най-хубаво , или най-лошо, но Бог е решил да се родя българин, така че ми дреми на шпека за всички останали. Това не значи, че ги мразя (с изключение на хазарската мафия, която ни заробва) или обичам, просто са ми безразлични и много по-маловажни от българското.

        А иначе горе споменах за това дето те радва в китайците го имаше в БЪЛГАРИЯ, но под един друг строй. При колониалният-капитализъм, такива отношения между индивида, никъде не е възможно да съществуват, освен в утопиите.

  2. Разликата ни с Китай, е че там всички говорят китайски, има и гидове с руски,за изостанали с китайски. Една партия само имат, и обещае ли го изпълнява. Откъм казина сме изпреварили Макао, ама без езика кретаме назад

    • Никой нищо не е подарил на китайците – заповядали са им да построят стената и ако я преминат, ще ги унищожат до крак. Това е било преди около 5000 години и досега им държи влага.
      Това е било след 4 или 5 неуспешни опита да нападнат едни лоши съседи, които после изведнъж си измислят един Свети Георги Победоносец дето убива дракона…
      А това, че били измислили барута, но били толкова мирен народ, че не се юрнали да завладяват други народи е залъгалка за малоумници… Просто са нямали толкова акъл да измислят пушките и оръдията…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *